Naminė pica: keturi variantai

Naminę picą pamėgau, kai pagaliau atradau puikų tešlos receptą. Vėliau bandžiau keisti pieną vandeniu - nepatiko. Tešla pasirodė per sausa. Iš bėdos - naudokite pusę kiekio pieno ir pusę vandens. Tuomet padas bus kiek traškesnis (pienas padaro tešlą minkštesne - ta pati taisyklė kaip ir kepant lietinius blynus).
Naminės picos receptas gali paskatinti jus surengti picos vakarėlį. O tai gali būti puiki idėja vėstantiems savaitgaliams ;)
Tešlos užteks 5 picoms arba 4 mini testinėms ir 4 normalioms. Alkanų tikrai neliks :)
5 picos arba 4 normalios ir 4 mini testinės:
1 puodelis (250ml) pieno (visad matuoju su Nescafe - kažkodėl jis man pats patogiausias :) )
5,5 g sausų mielių (naudoju Fermipan)
5 valg. š. alyvuogių aliejaus + 1 valg. š.
žiupsnelis druskos
1 valg. š. cukraus
3 puodeliai miltų 405 tipo (aukščiausia rūšis, itin balti Karališki arba Ekstra)

Pieną pašildykite, supilkite į minkymo indą. Ten suberkite mieles, supilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite druską ir cukrų. Supilkite du puodelius miltų ir užmaišykite lipnią tešlą (lengviausia tai bus padaryti mikseriu su tešlos minkymo antgaliais arba duonkepe). Supilkite likusį puodelį miltų, išminkykite, aptepkite likusiu aliejumi. Padėkite pakilti šiltai 30-60 minučių arba palikite per naktį šaldytuve.
Kai ruošitės kepti - miltuotomis rankomis atgnybkite tešlos, suformuokite rutulį ar kitą formą ant miltuoto stalo ir dar šiek tiek pamiltavę iškočiokite iki 3-5 mm storio.
 
 Jei darysite picų vakarėlį - pasiruoškite ingredientus iš anksto. Tam tiks: pakepti ir švieži svogūnai, vyšniniai pomidorai, apkepti ir švieži pievagrybiai, įvairių rūšių alyvuogės, saliamis, kepta vištiena, kumpis, salotos, keptos bulvės, įvairių rūšių sūris.
 Pica su bulvėmis, keptais svogūnais ir feta

1/5 picos tešlos
1 raudonojo svogūno
1 arb. š. cukraus
5 valg. š. aliejaus
1 nedidelė bulvė
druskos
pipirų
30 g fetos sūrio

Picos tešlą iškočiokite.
Svogūną susmulkinkite. Bulvę nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais.  2 keptuvėse įkaitinkite aliejų. Vienoje keptuvėje kepkite svogūnus, kitoje - bulves. Ant svogūno užberkite cukrų, pamaišykite ir kepkite, kol karamelizuosis. Bulves pagardinkite druska ir pipirais ir apkepkite iš abiejų pusių. Iškeptas bulves dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Ant picos pagrindo paskleiskite svogūnus, ant viršaus išdėliokite keptas bulves. Užtrupinkite fetos.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-11 minučių, kol kraštai gražiai parus.

Pica patiks norintiems sočiai pavalgyti. Galite papildomai pridėti keptos vištienos ar saliamio.
Pica su saliamiu, agurkėliais ir pievagrybiais

1/5 picos tešlos
2 valg. š. aliejaus
8 pievagrybiai
druska
pipirai
3 valg. š. balzaminio acto
natūralaus pomidorų padažo
8 griežinėliai saliamio
2 konservuoti agurkėliai
fermentinio sūrio

Picos tešlą iškočiokite ant pamiltuoto stalo.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, sudėkite kepti. Pagardinkite druka, pipirais. Kiek apkepus - supilkite balzaminį actą. Neprisikvėpuokite acto garų!
Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu. Išdėliokite saliamį, agurkėlius, apkeptus pievagrybius. Užberkite tarkuoto sūrio.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-11 minučių, kol kraštai gražiai parus.

Pica gan tradicinė, tačiau pievagrybiai su balzaminiu actu ją labai pagerina.

 Pica su varške, pomidorais ir alyvuogėmis

1/5 picos tešlos
150 g liesos varškės
5 valg. š. neriebaus majonezo
1 skiltelė česnako
žiupsnelis druskos
žiupsnelis Provanso žolelių mišinio
žiupsnelis pipirų
juodųjų alyvuogių
vyšninių pomidorų
gražgarsčių pateikimui

Picos tešlą iškočiokite.
Varškę, majonezą, skiltelę česnako, druską, žoleles ir pipirus sudėkite į maisto smulkintuvo indelį ir sutrinkite iki vientisos masės. Varške aptepkite picos pagrindą. Išdėliokite griežinėliais supjaustytas alyvuoges ir pomidorus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-11 minučių, kol kraštai gražiai parus. Iškepusią picą pagardinkite gražgarstėmis.

Paįvairimui uždėkite fetos sūrio - jis čia labai tiks.

 Pica su džiovintų slyvų padažu ir kepta vištiena

1/5 picos tešlos
100 g vištienos filė
mėgstamų prieskonių vištienai
aliejaus kepimui
fermentinio sūrio arba mocarelos
gražgarsčių pateikimui

Džiovintų slyvų padažui:
7-8 džiovintos slyvos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 valg. š. aliejaus
100 g pomidorų pastos
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų

Pirmiausia paruoškite padažą. Slyvas nuplaukite ir susmulkinkite. Svogūnus sukapokite. Česnako skilteles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite džiovintas slyvas, svogūnus ir česnako skilteles. Apkepkite vis pamaišydami. Sudėkite pomidorų pastą ir 2 valg. š. vandens. Patroškinkite, tuomet pagardinkite druska ir pipirais.
Vištienos filė padalinkite į 3-4 gabalėlius, apvoliokite prieskoniuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos gabalėlius. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Picos tešlą iškočiokite, aptepkite paruoštu padažu. Ant viršaus dėkite plėšytos vištienos, užtarkuokite sūrio.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-11 minučių, kol kraštai gražiai parus. Iškepusią picą pagardinkite gražgarstėmis.

Itin soti ir turtinga pica. Vištieną galite pakeisti kumpiu.

Įkvėpimas: Virtuvės mitų griovėjų Rudens žurnalas 2013.


2 komentarai (-ų):

  1. Jau kelinta karta kepu pica pagal Jusu receptuka - labai skanus pagrindas gaunasi. Aciu! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Malonus įvetinimas :) tiesa dėkoti reikia Mitų griovėjų komandai, aš tik paviešinau iš savo perspektyvos :)

      Panaikinti

 

Sekite