Jamie Oliver

Duonos ir pomidorų salotos su kiauliena pagal Jamie Oliver

08:30

Matau, kad pas mane receptai keičiasi tokiu principu - sezoniškas - nesezoniškas :) tad ir vėl - sekmadienio saulei pašildžius langus užsimaniau salotų su pomidorais. Šios - pagal naujausią Jamie Oliver knygą "Save with Jamie". Ją skaitydama norėjau pagamint kas antrą patiekalą, nes idėjos tikrai puikios. Gal ir ne visos labai pigios, bet kaip visad skanios ir išraiškingos.
Panašias duonos salotas pirmą kartą valgiau 2010 metų Virtuvės žurnalo renginyje - "3 S - skrybėlės, salotos ir skandalai". Tada Eglė paruošė Panzanella Caprese. Kaip šiandien pamenu - balsavau už jas kaip už skaniausias :) .
Na o šis variantas labiau subalansuotas vyriškai auditorijai, kadangi yra su mėsa. Nelabai mėgstu pirktos maltos mėsos, bet šviežios dešrelės pasirodė puikus būdas nupirkti jos mažą kiekį - paprašius 100 g faršo pardavėja kreivokai pasižiūri, tuo tarpu dvi dešrelės pasirodė normalu :) .

2 porcijoms:
100-150 g svorio ciabattos kepaliukas
2 skanūs pomidorai
10-12 vyšninių pomidorų
0,5 raudono svogūno (jei labai mėgstat - drąsiai imkit visą)
200 ml konservuotų trintų pomidorų (naudojau su bazilikais)
šviežių arba džiovintų bazilikų (deja teko naudoti džiovintus)
2,5 valg. š. alyvuogių aliejaus
1,5 valg. š. balzaminio acto
druskos
pipirų
1 skiltelė česnako
12-15 juodųjų alyvuogių
aliejaus kepimui
žiupsnis saldžios rūkytos paprikos
žiupsnis pankolio ar kuminų sėklų (jei nemėgstat nei tų nei tų - naudokit pvz. rozmariną ar šalaviją)
2-3 geros kokybės šviežios kiaulienos dešrelės (ne mažiau 80% mėsos)
kietojo sūrio (pateikimui)

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Duoną suplėšykite nykščio dydžio gabalėliais, paskleiskite ant skardos ir kepkite 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.
Pomidorus supjaustykite gabalais, vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau. Svogūną itin plonai susmulkinkite.
Į rankinio smulkintuvo indą sudėkite konservuotus trintus pomidorus, dalį supjaustytų pomidoų (kiek mažiau nei pusę), pusę susmulkintų svogūnų. Įberkite žiupsnį bazilikų/saujelę šviežių. Supilkite aliejų ir balzaminį actą.  Įspauskite skiltelę česnako. Sumalkite. Paragaukite, tuomet pagardinkite druska ir pipirais.
Likusius pomidorus ir svogūnus sudėkite į didelį dubenį, užpilkite paruoštą padažą. Nesijaudinkite, jei jo atrodo gerokai per daug - skrudinta duona jį sugers.
Alyvuoges perpjaukite pusiau iš sumeskite į indą su pomidorais.
Paruoškite dešrelių kukuliukus. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Suberkite rūkytą papriką, pankolius ar kuminus. Pamaišykite. Tuomet imkite dešreles ir spauskite iš jų mažus kamuoliukus tiesiai į keptuvę. Apvoliokite prieskoniuose su aliejumi ir kepkite apie 5-7 minutes vis pavartydami, kol gražiai apkeps.
Iškepusią duoną sudėkite į indą su pomidorais ir išmaišykite. Dėkite porcijomis į lėkštes, ant viršaus uždėkie dešrelių. Papuoškite šviežiais bazilikais, jei turite. Užtarkuokite kietojo sūrio.

Skanaus :)

Įkvėpta "Save with Jamie" 180 psl.

You Might Also Like

4 comments

  1. Oho, čia labai sotus ir žiemiškas duonos salotų variantas :). Skaniai! O panzanella caprese man irgi labai patinka, ypač dažnai gaminamos vasarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvau šiandien knygyne, bet nemačiau Jamie naujos knygos :) Reiks atidžiau pažiūrėt :)) O šios salotos tai tikrai gera idėja :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Knyga pirkta UK, Lietuvoj manau teks dar palaukt :)

      Panaikinti