Jautienos ir apelsinų stir-fry

Nedažnai ruošiu jautieną. Nors ši mėsa man skani, tačiau kiaulieną ar vištieną paruošti daug paprasčiau. Tačiau šio kiniško (?) patiekalo nuotrauka žurnale tarsi užkerėjo - turėjau būtinai pagaminti, nes atrodė fantastiškai. Tikrai nenuvylė - skonis puikus, ypač padažas. Rekomenduoju išbandyti, kad ir su kita mėsa ar visai vegetarišką versiją - tikrai būsit sotūs ir laimingi po tokių pietų :)
2 porcijoms:
150 g šaldytų arba šviežių brokolių žiedynėlių
aliejaus kepimui (saulėgrąžų arba rapsų)
1 raudonoji paprika
200 g jautienos nugarinės
kukurūzų krakmolo
5 cm poro baltosios dalies
nykščio dydžio gabalėlis imbiero šaknies
3 skiltelės česnako
1 nedidelė aitrioji paprika
pluoštelis svogūnų laiškų
2 vidutiniai apelsinai
1 valg. š. medaus
1 valg. š. ryžių acto
1 valg. š. sojos padažo
kiniškų makaronų su kiaušiniu/virtų rudųjų ryžių

3-4 minutes puode pavirkite brokolius. Po to iš karto perliekite juos šaltu vandeniu. Atidėkite.
Papriką supjaustykite juostelėmis ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Nugarinę supjaustykite nedideliais gabaliukais ar plonomis juostelėmis. Apvoliokite kukurūzų krakmole. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir dėkite po gabaliuką kepti. Kepkit po 1-2 minutes iš vienos pusės, tuomet apverskite. Neprikraukite pilnos keptuvės - kepkite porcijomis. Iškepusią mėsą atidėkite.
Porą perpjaukite išilgai, išplaukite, tuomet susmulkinkite.
Imbierą nulupkite ir smulkiai supjaustykite į pagaliukus.
Aitriąją papriką susmulkinkite (jei nemėgstate aštriai - nepamirškite išimti sėklų).
Svogūno laiškus susmulkinkite.
Iš vieno apelsino išspauskite sultis. Kitą nulupkite ir supjaustykite gabalėliais, pašalinkite sėklas.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite porą, šiek tiek apkepkite. Po to suberkite imbierą ir aitriąją papriką. Įspauskite česnako skilteles. Pamaišykite, kad neprisviltų. Suberkite 2/3 susmulkintų svogūno laiškų. Pakepkite apie minutę, tuomet supilkite apelsinų sultis, ryžių actą, sojos padažą, sudėkite medų. Leiskite šiek tiek pavirti, vis pamaišykit.
Sudėkite brokolius, keptas paprikas, jautieną ir apelsinų gabalėlius. Užvirkite, tuomet nukaiskite.
Patiekite su kiniškai makaronais ar ryžiais, papuoškite atidėtais svogūnų laiškais.

Skanaus :)

Pagal BBC Good Food UK 2014 sausis 101 psl.

6 komentarai (-ų):

  1. Tikrai, kad ne tik atrodo gražiai, bet ir padažas skamba labai skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo super skaniai! Tokia alkana pasijutau :). Būtinai reiks išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, kaip man tokie patinka. Aš visada juos gaminu su intencija, kad gausis kaip kiniečiuose/tailandiečiuose. Niekada nesigauna. Bet vistiek bandysiu ir šitą :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na čia tikrai gan panašu - mėsa apkepta, po to apsivelia padažu, tampa kiek lipni. Žodžiu teisingas reikalas. Jei bijai, kad mėsa bus kieta - rinkis kitokią :)

      Panaikinti

 

Sekite