Kaštainių miltų blynai su varškės-riešutų įdaru

Jei turite alergiją kviečiams arba glitimui - šie blynai bus puiki išeitis. Jie iškepti naudojant vien ekologiškus kaštainių miltus. Išbandykite - nenusileis tradiciniams. Be to kaštainiai yra naudingi, jie turi maistinių skaidulų (8,1 g - šimte gramų), vitaminų ir mineralų.

Įdarą paruošiau savo mėgstamiausią - su žemės riešutais. O cukrų pakeičiau tamsiu agavų sirupu. Nepamirškite sultingų vaisių - tuomet pusryčių ar vakarienės blyneliai taps dar skanesni.
6 blynams:
1 puodelis/250 ml/200 g kaštainių miltų
1 puodelis/250 ml pieno
2 dideli kiaušiniai
4 valg. š. kokoso drožlių
aliejaus kepimui

Įdarui:
200 g varškės
2 valg. š. grietinės
2 arb. š. žemės riešutų sviesto (arba kepintų migdolų sviesto)
1-2 valg. š. tamsaus agavų sirupo (arba cukraus)

Paruoškite tešlą. Kad ji būtų be gumuliukų - miltus, pieną, kiaušinius ir kokoso drožles išplakite mikseriu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, paskleiskite tešlą plonu sluoksniu. Pakepkite 1-2  minutes, kol viena pusė atrodys sausa. Apverskite ir pakepkite dar 1-2 minutes. Iškepkite visus blynus.

Įdarui skirtus ingredientus gerai išmaišykite šakute arba rankiniu maisto smulkintuvu. Įdarykite iškeptus blynus.
Patiekite su vaisiais.

Skanaus :)


Įrašas paruošas su produktais, kurių galite įsigyti www.hiperfarma.lt 

4 komentarai (-ų):

  1. Labai skaniai atrodo. O kokį nors skonį ar prieskonį priduoda tie kaštainių miltai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kvapas šiek tiek lyg pilnagrūdžių/rupių miltų. Skonio neįprasto nepastebėjau - tiktų tiek su saldžiu, tiek su sūresniu įdaru.

      Panaikinti
  2. Kaip norėčiau... Lėtiems savaitgalio pusryčiams :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai pirmyn ;) net jei neturi tokių miltų - ir tiesiog lietiniams ši proporcija puiki ;)

      Panaikinti

 

Sekite