Naminis kepintų migdolų sviestas

 Dar vienas skanus paleo užtepas. Kadangi žemės riešutai irgi gali būti alergenas, nusprendžiau išbandyti naminį migdolų sviestą. Vėl - nieko sudėtingo. Riešutai ir blenderis.
Bet skonis pasakiškas - vien tas kvapas. Be to patogu, jei manot, kad riešutų sviestų nemėgstant - namie galite pasidaryti tiek mažai, kiek leidžia jūsų maisto smulkintuvas :) tokį sviestą galite daryti iš tokių riešutų, kokių tik mėgstate - anakardžių, lazdyno, net ir žemės :)
Migdolų

Migdolus pakepinkite orkaitėje, kol gražiai parus. Kadangi mano rankinis maisto smulkintuvas man nepasirodė galingas (sėklų košės nesumalė, bet apie ją - pirmadienį ;) ), tad pirmiausia dar šiltus riešutus apdorojau kokteilių plaktuve, vėliau subėriau į smulkintuvo indą. Šį kartą viskas pavyko greičiau - po maždaug 5 minučių jau turėjau migdolų sviesto indelį. Manau čia labai pagelbėtų kavamalė. Kai būsiu pas mamą būtinai išbandysiu :)

Pagal Voras tinkle receptą

4 komentarai (-ų):

  1. Aš tokio skanėsto negaliu daryt, nes pergreit pabaigiu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai? Man jo šaukštelis ant trapučio jau daugoka. Žinoma dar banano nepamirštu :D

      Panaikinti
  2. Butinai išbandysiu, ačiūūūū! :)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite