Ryžių lapų suktinukai


Nesuprantu, kaip aš iki šiol nebuvau ragavus ryžių popieriaus suktinukų??? Buvo super atradimas šeštadienio pietums. Taip paprasta paruošti ir taip skanu. Maniau daug sudėtingiau su tais lapais viskas, o pasirodo labai paprasta.
Nedažnai gaminu receptus nuo egzotiškų produktų pakuočių, bet šį kartą gaminau, nes namie buvo visi reikiami produktai. Vienas salotų įdaras, krevetės arba vištiena - ir voila - gardūs ir sveiki pietūs paruošti.

6 suktinukams/2 porcijos
6 ryžių popieriaus lapai
50 g gražgarsčių
0,5 žalios paprikos
0,5 raudonos paprikos
0,5 didelio avokado
keptos vištienos arba krevečių (arba ir to ir to)
40 ml/apie 2 valg. š. saldžiarūgščio padažo
20 ml žuvies/austrių padažo (galite pakeisti nesūriu sojų padažu)
5 ml citrinos sulčių

Gražgarstes sudėkite į indą. Paprikas ir avokadą supjaustykite plonais šiaudeliais. Supilkite saldžiarūgštį, žuvies ar austrių padažus ir citrinos sultis. Pamaišykite, kad visos daržovės pasidengtų.
Ryžių popieriaus lapą merkite į šaltą vandenį (man patogu buvo keptuvėje), palaikykite minutę ir gražiai ištraukite į lėkštę. Dėkite į kraštą daržoves, pagardinkite vištiena ar krevetėmis ir susukite.
Man patogiausia susukti buvo šitaip - tuomet nebėga padažas pro apačią :)

Skanaus :)

8 komentarai (-ų):

  1. Labai mėgstu tokius suktinukus, bet visada juos perku.. Kažkaip nebandžiau tai man atrodo, kad juos susukt sudėtinga :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiškai nesudėtinga. Jie kai ištrauki slidūs, tačiau kol sudesi ant jo produktus, jie kiek pradžius ir taps lipnūs - kibs patys prie savęs :)

      Panaikinti
    2. Valgant tas ryžių popierius atrodo labai netvirtas ir lengvai plyštantis :/

      Panaikinti
    3. Na persistengt nereikia, kai suki. Bent man nei vienas nesuplyšo.

      Panaikinti
  2. O kur perkate ryžių popierių? Ar būna jo bet kokioje maisto prekių parduotuvėje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikį, šį pirkau Maxima parduotuvėje. Jo būna specialiame skyrelyje su egzotiniais produktais.

      Panaikinti
  3. O juos valgyt saltus ar reik kept/virt ? :)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite