grybai

Morkų ir karijų riešutų pyragėliai

08:00

 Norint nustebinti nebūtina kepti ištaigingą kepsnį – šie pyragėliai su karamelizuotomis morkomis puikus to pavyzdys. Teks įdėti šiek tiek pastangų, kad juos paruoštumėte, tačiau tikrai nenusivilsite. Ruoškite mažesnius pyragėlius, jei laukiate svečių, arba didesnius – jei valgysite vakarienei. Jei atliko grybų įdaro – jį šiek tiek sumalkite rankiniu maisto smulkintuvu ir turėsite skanų užtepą ant duonos.
2 porcijoms:
3 vidutinės morkos
aliejaus
2 valg. š. klevų sirupo (galima keisti skystu medumi) + dar šiek tiek apšlakstymui
druskos
pipirų
2 sluoksniuotos bemielės tešlos gabalėlių (200g)
½ svogūno
2 arb. š. sviesto
8 pievagrybių
50g karijų riešutų + šiek tiek papuošimui
2 valg. š. kreminio sūrelio
1 valg. š. kietojo sūrio
Itališkų žolelių prieskonių mišinio
keli svogūnų laiškai

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Puode užvirkite vandenį. Morkas nuskuskite, perpjaukite išilgai pusiau ir sudėkite virti. Virkite 4-5 minutes.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išvirtas morkas dar kartą perpjaukite išilgai, sudėkite į skardą. Palikite vietos 2 tešlos lakšteliams. Morkas apšlakstykite aliejumi, klevų sirupu, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 8 minutes orkaitėje.
Tešlos lakštus lengvai pakočiokite. Aštriu peiliu apibrėžkite 1 cm pločio bortelį. Visų subadykite šakute. Dėkite į skardą su morkomis ir kepkite kartu dar 12 minučių.
Kol tešla ir morkos kepa – paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus. Šiek tiek pakepkite, tada sudėkite sviestą. Jam išsilydžius – suberkite grybus ir dar šiek tiek pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Iškepus grybams – sudėkite juos į lėkštę, kad greičiau atvėstų.
Karijų riešutus susmulkinkite. Suberkite juos į grybų mišinį ir išmaišykite. Kai grybų mišinys kiek atvės – į masę įmaišykite kreminį sūrėlį, kietąjį sūrį ir prieskonines žoleles.
Kai morkos baigs kepti – ištraukite kepimo skardą. Tešlos kvadratėlių vidurį šaukštu įspauskite į vidų, kad liktų tik aukštesni kraštai. Į vidurį dėkite grybų-karijų riešutų mišinį. Ant viršaus dėkite karamelizuotas morkas. Pašlakstykite dar šiek tiek klevų sirupu. Kepkite 12-15 minučių, kol tešlos krašteliai gražiai pagels.
Iškepusius pyragėlius papuoškite svogūnų laiškais ir smulkintais karijų riešutais.

Skanaus!

Įkvėpta žurnalo BBC Good Food 2013 gruodis

Receptas ruoštas svetainei www.riesutai.lt 

You Might Also Like

2 comments

  1. Kaip gražiai atrodo! Galvojau kas tie karijų riešutai, pasižiūrėjau ogi kad pekano :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bevielė tešla? ;)
    Vau, atrodo (ir skamba) fantastiškai. Būtinai bus išmėginta.

    AtsakytiPanaikinti