kita

Alus, kuriuo norėtųsi kvėpintis ir Al'fiesta

19:31

 Kovo 15 dieną kartu su Skirmante patraukėm į Al'fiestą - festivalį žadėjųsi prsitatyti daugiau nei 100 rūšių alaus. Turbūt daugiausiai jų pristatė "Gero alaus parduotuvė". Jų gražiausieji - Mikkeler alūs.
 Būtų gaila tokius suvartojus mesti lauk. Juolab, kad etiketes jam kuria menininkas Keith Shore.
O dabar apie tą alų, kuriuo (tikiuosi) suintrigavau. Mikkeller. Jei iki šiol neteko girdėti tokio vardo - nieko tokio, man tai irgi buvo pirma pažintis. Trumpai: Mikkel Borg Bjergsø - danų aludaris neturintis savo alaus daryklos. Buvęs fizikos ir matematikos mokytojas, alaus mėgėjas nusprendęs su draugu pabandyti išvirti savo alų. Iš namų virtuvės gamyba persikėlė į mažas Danijos alaus daryklas, o vėliau išplito po pasaulį. Kasmet sukuriama apie 20 naujų rūšių.

Kadangi kainos šio (craft?) alaus nemažos - ryžausi išmėginti tik vieną. Wheat is the new hops. Mikkeller/Grass roots gaminys. Tai - IPA - indiškas šviesus elis. Super kvapnus. Jei esat turėję/uostę Escada Rock'n'Rio - alaus kvapas būtent toks. Stipriai vaisiškas, galima užuosti papajas, pasifloras ir citrusus. Kaip ir sakiau - jį arba uostyti arba kvėpintis :). Skonis - pirmas gurkšnis - kartumas. Tarsi greipfrutų, apelsinų. Nors gan lengvas, tačiau turi kūno būdingo eliui (nesu tikra ar teisingai apibūdinau - nesu alaus ekspertė :) ), tad tai nėra vasaros alus. Kadangi per maisto ir alaus derinimo sesiją šiek tiek mokėmės apie įvairius derinius - šį, ir pagal rūšį, derinčiau su indišku maistu. Ar dar pirkčiau? Galbūt. Dėl kvapo taip, o dėl skonio - mėgstu šiek tiek švelnesnį.



 Dar vienas bandymas parodoje - Dundulio alaus. Teko apie jį girdėt, tačiau iki šiol ragauti ne. Klaida bus ištaisyta - namo kartu iškeliavo Kvietkis (jau ragavom - labai patiko. Nežinau kokia jo klasė pagal standartą, tačiau man, kaip balto alaus mėgėjai, labai patiko), Morzenas ir Gutstoutas.


Na o šis žavus stendas - Raudonų plytų alaus dirbtuvių. Jų gaminami alūs jau seniai ragauti. Bet jei jums dar neteko - verta išmėginti. Tai nefiltruotas lageris, pažymėtas geltona etikete ir šmaikščiu pavadinumu - Ungurio kojos. Po mėlyna etikete ir pavadinimu Bėganti kopa slepiasi Witbier - baltas alus. Aromatingas - man labai patiko ir yra iš šio trejetuko numeris 1. O pilka etikete pažymėtas Nežinomas krantas - ąžuolinis dubbel tamsus alus. Irgi skaniai geriasi, man gal norėtųsi kiek tirštesnio. Bet neabejotinai antra vieta iš trejetuko atitenka jam.
 Atrakcija parodoje - degustacinis kočėlas po 100 ml visų trijų rūšių.
Pakuotė 6 vienetų super žavinga.

You Might Also Like

2 comments

  1. Koks fainas renginys! O Mikkeller - tikrų tikriausias gėris. Vyras bando vis naujus ir naujus jų sukurtus alus. Rudenį teko dalyvauti alaus degustacijoje pačiame Mikkeller ofise, super vyrukai ten dirba. Pilni crazy idėjų ir neišsenkančios energijos. Džiaugiuosi, kad ir Lietuvoje šis alus darosi 'matomesnis'. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažin ar kažkada pagamins alų ir su kuria nors lietuvių alaus darykla. Manau Švyturio Raudonų plytų alaus dirbtuvės galėtų pretenduoti :)

    AtsakytiPanaikinti