daržovės

Keralan daržovių karis pagal Jamie Oliverį

08:00

Sekmadieniais kažkodėl nesimiega. Bet ir gerai - atsibudusi anksčiau galiu ramiai 10 ryto pasižiūrėti Jamie Oliverio laidą. Kovo 9-osios laidoje buvo ir šis karis. Sudomino mane, kadangi šaldytuve kaip tik turėjau pusę žiedinio kopūsto, kuris jau prašėsi būti suvalgytas.
Patiekalas tikrai sotus - knygoje rašo, kad tai 4 porcijos, tačiau mano supratimu kartu su ryžiais išėjo kokios 6. Artimiausioje Maximoje dėl pertvarkų neradau šviežios kalendros, tad teko dėti džiovintą, bet manau šviežia būtų davusi daug geresnį aromatą. Vyrai turbūt paprašytų, kad čia būtų mažų vištienos gabalėlių ir tikrai mėsa čia tiktų. Verta išbandyti. Jamie's pateikė su skrudintais poppadom'ais ir mėtiniu jogurtu, tačiau gerų mėtų irgi neradau, tad negaminau...
4-6 porcijos
1/2 vidutinio žiedinio kopūsto
2 valg. š. aliejaus kepimui
1 arb. š. juodųjų garstyčių grūdelių
1 arb. š. vaistinės ožragės grūdelių
1 arb. š. ciberžolės miltelių
1 nykščio dydžio imbiero gabalėlis
2 skiltelės česnako
6 laiškiniai svogūnėliai
1 šviežia aitrioji paprika
didelė sauja kalendrų lapelių (naudojau džiovintas)
2 prinokę pomidorai
400 ml lieso kokosų pieno
400 g konservuotų avinžirnių
227 g konservuotų ananasų savo sultyse (kubeliais)
1 citrina
druskos
pipirų

Patiekti:
1 puodelis (250 ml) ryžių (basmati arba kitų mėgstamų)
10 gvazdikėlių
1/2 citrinos

Žiedinį kopūstą supjaustykite 1 cm storio riekėmis. Dėkite į sausą keptuvę rantuotu dugnu ir kepkite, kol gražiai parus, tuomet apverskite.
Į puodą  įpilkite 1 puodelį ryžių ir 2 puodelius verdančio vandens. Įdėkit gvazdikėlius, pusę citrinos, pagardinkite druska ir virkite uždengę ant mažos ugnies 10-15 minučių (pagal pakuotės instrukciją ir skonį).
Į kitą puodą nesvylančiu dugnu įpilkite aliejaus. Tuomet sudėkite garstyčių sėklas, ožragę ir ciberžolę.
Į rankinio smulkintuvo indą sudėkite imbierą, česnaką, laiškinius svogūnus, aitriąją papriką ir kalendrų stiebus. Malkite pulsavimo režimu, tuomet sudėkite į puodą kuriame ruošiate karį. Stambiai supjaustykite pomidorus ir sudėkite į puodą. Kaitinkite ant didelės ugnies. Supilkite kokosų pieną ir nusunktus avinžirnius. Tuomet sudėkite ananasus su sultimis. Sudėkite keptą žiedinį kopūstą, užvirkite. Leiskite pavirti 3-4 minutes.
Įspauskite citrinos sulčių pagal skonį, pagardinkite druska, pipirais, papuoškite likusiais kalendrų lapeliais ir tiekite kartu su paruoštais ryžiais.

Skanaus :)

Pagal Jamie's 15 minute meals psl . 228

You Might Also Like

2 comments