desertai

Vaisių, jogurto ir granolos desertas

08:00

 Turbūt visi sutiksit, kad dovanų gauti smagu. O ypač, kai jos tokios skanios. Šį kartą "IKI" padovanojo vaisių krepšį, norėdama pristatyti savo naujas 100% šviežumo garantijos sąlygas. Gavusi tiek skanių vaisių iš karto prisiminiau Astos iš Saulėtos virtuvės trisluoksnius. Tad štai ir mano improvizacija 3 dėmenų tema: vaisiai, jogurtas ir granola (tiesiog puiki ji išeina, pagal seniai išbandytą, užtvirtintą Eglės receptą. kurį pas mane rasite ČIA, o šiek tiek kitokią ČIA). Tad pirmyn - prireiks tik kelių minučių.
 1 porcijai:
5 valg. š. granolos ar kitų mėgstamų traškių dribsnių
~2 valg. š. skystos karamelės ar medaus
8 valg. š. natūralaus jogurto (kupini)
1 nedidelis bananas
1 mandarinas
4-5 vynuogės

Į stiklinės dugną suberkite 4,5 šaukšto granolos. Stiklinės kraštus apšlakstykite skysta karamele ar medumi. Dėkite 4 šauktus jogurto. Tuomet įpjaustykite banano ir sudėkite mandarino skilteles. Uždėkite dar 4 šaukštus jogurto. Vynuoges perpjaukite pusiau ir dėkite ant viršaus. Pabarstykite likusiais dribsniais.
Beje - jei turite naujas plačias stiklines su dėžute - tokį desertą galite paruošti namie, susidėti į dėžę ir vežtis į svečius. Tuomet nuo viršaus palikite bent 1cm, kad neišsipiltų ir nedelsiant patiekite arba padėkite į šaldytuvą.

Skanaus :)


You Might Also Like

6 comments