Vištienos užtepas (be kepenėlių!)

 Jei laukiate svečių, kurie nevartoja subproduktų – paruoškite užtepą iš vištienos filė. Rūkyta paprika priduos puikaus aromato. Pabaigoje ragaukite, kad žinotumėte ar netrūksta acto ar sojų padažo.
1 nedidelis indelis:
0,5 vištienos filė (1 puselė)
aliejaus
druskos
pipirų
50g karijų riešutų
50g kedrinių pinijų
2 skiltelės česnako
5 arb. š. neriebaus majonezo (tinka ir linų sėmenų majonezas)
1 arb. š. sojų padažo
1 arb. š. Vusterio padažo
2 arb. š. balzaminio vyno acto
0,5 arb. š. aitriosios rūkytos paprikos miltelių
Vištienos filė supjaustykite į 2-3 gabalus. Įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite vištienos filė gabalėlius nevartydami 4-5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite antra tiek. Patikrinkite ar iškepęs vidus.
Iškepusią mėsą sudėkite į rankinio maisto smulkintuvo indą. Suberkite karijų riešutus ir kedrines pinijas. Sumalkite.
Įspauskite skiltelę česnako, sudėkite majonezą, supilkite sojų, Vusterio padažus, balzaminį actą. Įberkite rūkytos aitriosios paprikos miltelių. Viską dar syk gerai sumalkite. Paragaukite ar nieko netrūksta.



Skanaus!

Receptas ruoštas svetainei www.riesutai.lt 

2 komentarai (-ų):

  1. Toks paštetas man labai tiktų, nes nemėgstu kepenėlių :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rekomenduoju išbandyti ;) maniau su filė bus sausoka, bet tikrai nebuvo :)

      Panaikinti

 

Sekite