alus

Balta pinta ir Meister alūs

20:12

 Grįžusią namo iš darbų Čekijoje namuose maloniai nustebino dovanos iš Volfo Engelman ir Forto alaus daryklų. Mes alų labai mėgstam, tad ėmėmės ragavimo.
 Volfo Engelmano Balta pinta rekomenduoja naują pylimo būdą. Turbūt visi žino, kad alų reikia pilti 45 laipsnių kampu ir stačiai paversti tik bebaigiant pilti, kad susidarytų puta. Pagal instrukciją ant dėžutės siūlo iš karto pilti alų stačiai. Rekomenduoja tai rekomenduoja - reikia išbandyti.
 Kaip matot nebuvau patikli, kad čia bus koks labai neputojantis alus ir eksperimentui pasirinkau vonią. Ir tikrai - alus gan neblogai išlipo per viršų. Nesiryžau sutalpinti visos pintos.
 Pats alus skanus. Švelnus citrusų ir gvazdikėlių aromatas. Beje skirtumas tarp šiek tiek išsivadėjusio ir tiesiai iš butelio - didelis. Man labiausiai patiko tarpinis variantas, kai daliai alaus buvo leista gerai suputoti, o dalis įpilta standartiniu būdu. Kadangi esu Hefeweizen alaus mėgėja - šis tikrai stoja į mėgstamiausių gretas.Puikiai tiks vasaros sezonui. Jei mėgstate Baltą, Hoegaarden, Konig Ludwig Weissbier - patiks. Beje ant butelio dugno matosi šiek tiek nuosėdų, viskas gerai, taip ir turi būti.
 Galima ir pakartoti  :)

Antroji naujiena - Forto Meister alus.
Aludaris iki šiol man negirdėtas, bet grįžusi visur mačiau šio naujo alaus reklamas. Beje dėl pavadinimo - iš pirmo karto perskaičiau Weister :) gudrus šriftas...
 Degustuojam. Spalva gražiai karamelinė, malonus skonis, ne per kartus. Šiek tiek natūralių drumzlių butelio dugne. Nesu šviesaus alaus mėgėja (pilsner, lager - nedažnas patinka), tačiau šis puikiai tiko prie vištienos ir kuskuso patiekalo (apie jį kiek vėliau ;) ). Jokiu būdu neužkandžiaukit traškučiais ar kepta duona - visiškai netiks, sugadinsit skonį. Vėl gi prie lengvesnių - matomai ruošiasi vasarai.
Dėkui, smagu buvo išmėginti :)

You Might Also Like

2 comments