Scones - pusryčių bandelės su riešutais

 Pagaliau trumpos atostogos! Netikros - vis tik sesija, krūvos namų darbų, egzaminų, pristatymų. Ir vis gi kaip pasaulis pašviesėja, kai gali leisti sau pamiegoti iki 8 ryto :)
Tada ir pusryčius skanius negaila laiko pasidaryti. Scones - britiškos pusryčių bandelės ar pyragėliai. Kepiau gal tik antrą ar trečią kartą gyvenime ir stebiuosi kodėl. Tai puikus kepinys. Manau jam būtų galima tešlą pasiruošti iš vakaro, laikyti šaldytuve, o ryte tik pašauti orkaitėn. Šios išėjo traškios ir purios - labai tiko prie žalios arbatos su citrina (bandau negerti kavos ir išmokti mėgautis arbata. Su tokiais pyragėliais gan neblogai sekasi :) ). Riešutų nelabai matosi, bet jie tikrai buvo ir tiko čia ;)
Kaip matot jų vidus purus ir būtų galima priskirti tarp bandelės ir sausainio ar biskvito. Neabejoju, kad nedarant glaisto, o pertepus uogiene ar tiesiog sviestu tai būtų dar geriau. Išbandykite ;)
Kadangi recepte buvo pateikti matai puodeliais - surašau kiekius mililitrais ir kai kur apytiksliai gramais. Tačiau naudojant 250ml stiklinę turi puikiai pavykti ;)
8 scones tipo bandelės:
80 ml cukraus
1-2 citrinų žievelės
500 ml miltų (naudojau 1 rūšies, 812D tipo)
1 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. sodos
žiupsnelis druskos
115 g šalto sviesto
125 ml grietinės (naudojau 30% riebumo)
1 didelis kiaušinis
50 g grūstų lazdyno riešutų (galima keisti uogomis, šokoladu ar dar kuo)

1-2 arb. š. kokosų sviesto (nebūtinai)

Glaistui
2 valg. š. citrinos sulčių
8 valg. š. cukraus pudros

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Į dubenį suberkite cukrų, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Patrinkite pirštais, kad cukrus prisigertų citrinos kvapų. Suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir gerai išmaišykite.
Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais ar kombainu, kol masė pavirs trupinukais.
Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, suberkite riešutus ir greitai užminkykite gan lipnią tešlą.
Stalą gerai pamiltuokite. Išverskite tešlos kamuolį, jį apspaudykite, kad išeitų apskritimas. Perpjaukite į 8 dalis. Mentele perkelkite trikampiukus į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 14-17 minučių, kol gražiai pagels. Iškepusius vėsinkite ant grotelių. Ant karštų bandelių uždėkite po gabalėlį kokosų sviesto - jis įsigers ir labai skaniai pakvėpins juos.

Glaistui sumaišykite citrinos sultis ir cukraus pudrą. Jei masė per skysta - pridėkite dar cukraus pudros. Tepkite ant šiek tiek atvėsintų bandelių.
Skanaukite nedelsiant.
Suvartoti per 1-2 dienas.

Skanaus :)

Pagal My baking addiction receptą

8 komentarai (-ų):

  1. Mėgstu scones, labai geri kepiniai. Taviškiai atrodo liuks:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) kaip nedažnai kepant neblogai pavyko :)

      Panaikinti
  2. Mėgstu ir aš tokius pusryčius :D kaip čia įprasta su plakta grietinėle..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia jau visiškai prabangūs pusryčiai :)

      Panaikinti
  3. Oho kokius pusrycius pasiruosei :)) Saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. Labai mėgstu scones su razinom. Niekada nemačiau ir negirdėjau su riešutais. Turėtų būti skanu!

      Panaikinti

 

Sekite