itališkas

Tortellini su špinatų įdaru ir padažu a la Bolognese

10:00

Trečiadienį buvau pakviesta apsilankyti Kulinarijos studijoje, kurioje kartu su šefu Gian Luca ir būriu kitų tinklaraštininkų mokėmės gaminti naminę pasta. Net nežinau, kodėl taip ilgai delsiau ir nebandžiau jos gaminti namie - nėra taip sudėtinga. Kartu gaminome padažą a la Bolognese ir pesto padažą. Buvo fantastiškas vakaras, tad jo įkvėpta jau 3 vakarą iš eilės gaminu naminius makaronus. Patogu pasidaryti daugiau tešlos ir pasilikti dalį jos kitai dienai. Mėsos padažo taip pat užteko dviem kartams :) Dėkoju už puikų vakarą!
Foto:  www.oziunas.com
Pasta
Proporcija paprasta -
100 g miltų (00 tipo) imamas
1 kiaušinis (apie 50 g) bei
druskos.

Tačiau šefas rekomendavo naudoti 1 kg miltų 13 kiaušinių - tuomet pasta bus minkštesnė ir lengviau kočiojama.
Eiga paprasta - miltus, kiaušinius ir žiupsnelį druskos gerai minkykite tempdami tešlą nuo savęs ir vėl perlenkdami. Labai neblogas video ČIA. Kai tešla vientisa ir neplyšta ją lankstant (maždaug po 15 minučių intensyvaus darbo) - laikas tešlai pailsėti. Įsukite ją į plėvelę ir palikite 15 minučių.
Gamindami makaronus vienu metu kočiokite apie 100-150 g tešlos, taip ji neapdžius. Likusią laikykite įsukę į plėvelę (jei, kaip ir aš, neturite makaronų gaminimo mašinėlės). Tešlos neperminkykite, tik suspauskite į patogesnę formą. Stalą šiek tiek pabarstykite miltais. Kočiokite voliodami už storosios kočėlo vietos. Tešlos storis turėtų būti apie 1-1,5 mm.

Padažo receptas paprastas, bet jis buvo labai skanus. Esmė - smulkiai supjaustyti daržoves.

Padažas a la Bolognese
1 svogūnas
extra virgin alyvuogių aliejaus
1 morka
1 saliero lapkotis
250 g maltos jautienos
~100 ml raudono stalo vyno
300 g pomidorų passatos 
druskos
pipirų
žiupsnelis smulkinto baziliko
1 skiltelė česnako
kietojo sūrio patiekimui

Svogūną, morką ir saliero lapkotį supjaustyti itin smulkiai. Dideliame puode ant nedidelės ugnies pakaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, kiek apkepkite. Tuomet suberkite morkas ir salierą. Kai daržovės šiek tiek apkeps - sudėkite mėsą. Ją smulkinkite ir maišykite mentele, kad gerai susimaišytų. Padidinkite ugnį ir leiskite mėsai šiek tiek prikepti prie puodo (mėsa neturi sudegti, tiesiog ji truputį karamelizuojasi), ir greit nugrandykite. Pakartokite kelis kartus, tuomet supilkite vyną, leiskite jam nugaruoti. Tuomet supilkite pomidorų passatą ir palikite troškintis apie 10-15 minučių. Pabaigoje pagardinkite padažą druska, pipirais, baziliku ir įspauskite skiltelę česnako.

Tortellini įdaras (užtenka apie 30 4x4cm tortellini kvadratėliams)
50 g špinatų
50 g rikotos
10 g kietojo sūrio
žiupsnis malto muskato riešuto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

Špinatus nuplaukite ir pavytinkite keptuvėje uždengę dangčiu. Tuomet visus ingredientus dėkite į smulkintuvo indą ir gerai išsukite.

Iškočiotą tešlą supjaustykite maždaug 4x4 cm kvadratėliais, per vidurį dėkite įdaro, 2 kraštus patepkite vandeniu, suspauskite ir padarykite tortellini.
Virkite verdančiame, pasūdytame vandenyje apie 3-6 minutes (priklausomai nuo tešlos storio).

Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments