Pelėsinio sūrio užtepas su graikiniais riešutais

Jei jūs, kaip ir aš, labai mėgstate įvairius užkandžius - riešutus, traškučius, humusą, alyvuogių užtepą - jums turėtų patikti Marks & Spencer krekerių rinkinys ir pelėsinio sūrio užtepas prie jo.  Man atrodo tokiu nerimtu maistu galėčiau nuolat maitintis. Rankos pačios tiesiasi prie mažų sausainukų, sūrio gabalėlių ar plonai pjaustyto kumpio. Žinau, žinau, kad nesveika. Nepiktnaudžiauju. Bet jei laukiu svečių - užtepas būtinai bus ant mano stalo. Šis - su varške ir mėlynųjų pelėsių sūriu. Skaniausias, jei bus paruoštas bent prieš 6 valandas, o geriausia iš vakaro. Taip visi skoniai persigers ir bus jaučiami. Ieškantiems sveikesnės alternatyvos turėtų patikti ir su morkų lazdelėmis ;)
1 didelis indelis
180 g liesos varškės
80 g grietinės 30% riebumo
60 g mėlynųjų pelėsių sūrio
50 g graikinių riešutų
3 valg. š. Vusterio padažo
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Visus ingredientus sumalkite rankiniu maisto smulkintuvu. Tiekite su krekeriais ar morkų lazdelėmis.

Skanaus :)

4 komentarai (-ų):

  1. Pelėsinis sūris ir graikiški riešutai tikrai skanus derinys :D Reikės kada rast progą pasidaryt tokį užtepą

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man geriausia proga - svečiai. Tada ir gaminti noriu, ir tvarkytis, ir puoštis :)

      Panaikinti
  2. jau vien nuo skaitymo skanu. Būtinai pasidarysiu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lauksiu įvertinimo ar patobulinimo ;)

      Panaikinti

 

Sekite