Orkaitėje keptas blynas su persikais

 Nors Astos Černės knygoje šis receptas puikavosi prie pusryčių - aš jį gaminau pietums. Saldūs sekmadienio pietūs patiko ir mano antrai pusei - neliko nė gabalėlio, tad gerai, kad gaminau iš didesnio kiekio produktų, nei nurodyta originale.
2-3 porcijos, 1 blynas
2 valg. š. sviesto
6 puselės konservuotų persikų (galite naudoti ir šviežius)
žiupsnis cinamono
3 valg. š. cukraus

Tešlai:
3 kiaušiniai
180 ml pieno
žiupsnis vanilinio cukraus
100 g rupių miltų (galite naudoti ir paprastus)
3 valg. š. cukraus
žiupsnis druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Į kepimo indą sudėkite sviestą, pašaukite jį į orkaitę. Persikus supjaustykite gabalėliais, pabarstykite cinamonu. Ištraukite indą su ištirpusiu sviestu, sudėkite persikus, užberkite cukrų. Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol paruošite tešlą.

Tešlai išplakite kiaušinius su pienu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite miltus, cukrų ir druską - išeis skystoka tešla. Ją supilkite ant apkeptų persikų. Kepkite 20-25 minutes, kol blynas išsipūs ir gražiai apskrus.
Papuoškite cukraus pudra ar perliniu cukrumi.

Skanaus :)

Įkvėpė A.Černės "Saulėtos virtuvės saldumynų knyga"

4 komentarai (-ų):

  1. Seniai jau noriu išbandyt orkaitėj keptą blyną, aišku man vienintelis trūkumas, kad laukt ilgiau nei blynų keptyvėj :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na bet kol lauki susiplauni indus, išsitrauki lėkštes, surandi ledų šaldiklyje ir voila :)

      Panaikinti
  2. Negalėčiau įsivaizduoti geresnio įvertinimo nei "neliko nė gabalėlio" :) Labai džiaugiuosi, kad įkvėpė ir patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bandysim ir dažniau, nes mažų blynų blogis tas, kad suvalgau pusę jų stovėdama prie keptuvės :)

      Panaikinti

 

Sekite