Perlinių kruopų troškinys su cukinija

Na neapsiverčia man liežuvis šio patiekalo vadinti perlinių kruopų risotto, nes man šis žodis tik su ryžiais siejasi. Gal per konservatyviai? Na bet šis kruopainis tikrai puikus patiekalas, kai reikia vakarienę ir pietus dviems paruošti iš kirvio. Tiks turbūt visos daržovės, kurias rasite namie. Man šis patiekalas padėjo iš naujo atrasti nebrangius ir sočius kruopų patiekalus - gal išgelbės kažkieno vakarienę taip pat :)

4 porcijos

2 mėlynieji svogūnai
50 g sviesto
alyvuogių aliejaus
1 poras
1 jauna cukinija
2 skiltelės česnako
300 g perlinių kruopų
2 lauro lapų
druskos ir maltų juodųjų pipirų
1 l daržovių sultinio
150 g tarkuoto kietojos sūrio

Svogūnus ir porus susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su sviestu ir trupučiu aliejaus. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir juos padalinkite dar per pusę. Sudėkite smulkintus česnakus ir cukiniją, porą minučių pakepinkite.
Suberkite perlines kruopas, pagardinkite druska, įdėkite lauro lapus. truputį sultinio ir gerai išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišykite. Kai kruopos sultinį sugers, įpilkite dar truputį – kartokite kol kruopos suminkštės. Virs apie 20-30 minučių.
Pabaigoje įmaišykite kietąjį sūrį ir patiekite.

Skanaus :)

Įkvėpta žurnalo Virtuvė Nr. 4 2015

2 komentarai (-ų):

  1. Kaip seniai valgiau perlines kruopas.. labai skaniai atrodo tas troškinys

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir aš prieš šį labai seniai valgius, ką jau kalbėti, kad gaminusi :)

      Panaikinti

 

Sekite