Sausainiai su juodojo ir baltojo šokolado gabaliukais

 Visų mėgstami sausainiai su šokolado gabaliukais. Beveik klasikinis Tollhouse receptas, tačiau pagerintas: dviejų rūšių šokoladas ir migdolų miltai. Paruošite net nemirktelėję ir užteks tik vieno dubens maišymui. Man tokie receptai ypač patinka :)
Man išėjo 30 apie 5-6cm skersmens sausainių
170 g minkšto sviesto
160 g cukraus
1 kiaušinis
žiupsnis maltos vanilės
150 g miltų
100 g migdolų miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
150 g juodojo šokolado gabalėlių
60 g baltojo šokolado gabalėlių

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sviestą išsukite su cukrumi. Tuomet įmuškite kiaušinį, suberkite vanilę ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Išukite lipnią tešlą.
Šokolado gabalėlius sukapokite ir suberkite į tešlą. Išmaišykite.
Dėkite tešlą ant skardos palikdami apie 5 cm tarpus.
Kepkite apie 10-15 minučių, kol gražiai parus.
Atvėsinkite 5 minutes skardoje, tada perkelkite ant grotelių - karšti sausainiai bus minkšti ir luš.

Skanaus :)

Įkvėpta - originalaus Tollhouse recepto ir A. Černės "Saulėtos virtuvės saldumynų knyga"

2 komentarai (-ų):

 

Sekite