sotu

Vištienos kepenėlės su daržovėmis

08:00

Yra žmonių, kurie negali pakęsti kepenėlių mat jos filtruoja visą blogį paukščio kūne, yra tokių - kurie laiko jas geriausiu geležies šaltiniu ir nesupranta pirmųjų. Aš priklausai antrai kategorijai - paukštienos kepenelės pamėgau nuo vaikystės, kai močiutė ja patiekdavo paprastai, su svogūnais ir trupučiu grietinėlės. Tad pamačius Mukatano tinklaraštyje kepenėlių salotas - negalėjau jų nepagaminti. Tiesa vien salotomis neapsiėjau - tai tapo sočiu pietų patiekalu. Beveik kaip iš vaikystės...

2 vidutinio dydžio mėlynųjų svogūnų
1 vidutinio dydžio saldžiosios raudonosios paprikos
1/2 jaunos cukinijos
100 g džiovintų slyvų
10 vištienos kepenėlių
Augalinio aliejaus kepimui
Druskos
Maltų juodųjų pipirų
15 ml balzaminio aviečių acto (tiks ir kitas mėgstamas)

Pateikimui: salotų arba bulvių košės

Svogūną susmulkinkite.
Paprikas supjaustykite juostelėmis.
Papriką supjaustykite griežinėliais, o po to juos dar sykį perpjaukite pusiau.
Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek pamirkykite.
Nuo kepenėlių nupjaukite gyslas, išpjaukite kraujagysles, jei jų yra.
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, jame apkepkite svogūną. Atidėkite į kitą indą. Tuomet įpilkite dar truputį aliejaus ir apkepkite paprikas ir cukiniją, kol suminkštės.
Slyvas supjaustykite gabalėliais.
Išimkite paprikas ir toje pačioje keptuvėje apkepkite kepenėles su trupučiu aliejaus, druskos ir pipirų. Kepkite ant vienos pusės apie 1-2 minutes nevartydami, tuomet apverskite ir kepkite dar 5-7 minutes.
Kai kepenėlės apkeps - į keptuvę gražinkite svogūnus, paprikas, cukinijas. Suberkite slyvas. Įpilkite balzaminio acto. Dar truputį pašildykite. Paragaukite, pagardinkite druska ir pipirais.

Tiekite su bulvių koše arba špinatais.

Skanaus :)

Įkvėpta Mukatano

You Might Also Like

0 comments