Marks & Spencer

Sultingi vištienos šašlykai su rozmarinais

08:00


Gardi mėsa kepta ant laužo ar kepsninėje man visad delikatesas. Turbūt dėl to, kad vaikystėje neturėjau nei kaimo nei sodo ir naminių kepsnių paragavau gan vėlai - gal 15-16 metų. O koks malonumas ruošti marinatą pačiai, kai žinai, kas įdėta, kokia mėsos kokybė ir šviežumas. Vištienos šašlykams visad teikiu pirmenybę - man patinka balta mėsa, svarbu tik pasirūpinti, kad iškepusi nebūtų sausa. Mėsa marinuota su kvapiais rozmarinais iš Marks&Spencer, o šis prieskonis su paukštiena puikiai dera. Dar keli ingredientai ir galite mėgautis skania mėsa. Svarbu - nesūdykite mėsos iki kepimo. Druskos tikrai užteks jei užbersite prieš kepant, o įdėta į marinatą ji ištrauks iš mėsos drėgmę.

1 kg vištienos krūtinėlės filė ar šlaunelių mėsos
2 valg. š. džiovinto rozmarino (arba 1 valg. š. šviežiai kapoto)
juodųjų ir baltųjų pipirų
aliejaus (ne alyvuogių)
1 citrinos sulčių
druskos (tik prieš kepimą)

Filė aš šlauneles supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Užberkite rozmariną ir pipirų, įpilkite aliejaus, įspauskite citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Palikite marinuotis bent 4 valandas, o geriausia per naktį.
Jei naudosite medinius iešmelius - juos valandai pamerkite į karštą vandenį. Marinuotą mėsą pagardinkite druska, išmaišykite ir verkite ant iešmų. Kepkite, kol gražiai parus, o vidus bus iškepęs.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments