sūris

Suktinukai su sūriu Arla

08:00

 Nedažnai ruošiu suktinukus ir pati nesuprantu kodėl. Tai gan patogus, greitas maistas, kuris negali nusibosti dėl derinių gausos. Tad, kai danų firmą Arla, atstovaujama Eugestos,  padovanojo sūrių ir sviesto rinkinį - pirmiausia pagalvojau, kad laikas prisiminti šį paprastą ir sotų valgį. Facebook paskyroje gavau klausimą ar šių gaminių yra pirkti Lietuvoje - taip tikrai yra, bent Hyper Rimi.
Trumpai apie sūrį - jei mėgstate salsvą, su riešutų poskoniu, Ementalis jums tikrai patiks. Tvirtas ir švelnus. Kokybė parodo didelės skylės.
Kreminis sūrelis su žolelėmis ir prieskoniais yra labai skanus. Iš karto tapo pusryčių mėgstamiausiu su sėklomis pagardinta duona. Puikiai tiks su daržovėmis, kaip užtepas arba suktinuko pagrindas. Su gan ryškiais paprikos aromatais, bet neužgožia ir kitų žolelių.
6 suktinukams:
6 tortilijos lakštų
1 dėžutės sūrėlio Arla Herbs & Spices
12 lakštų Arla Emmental sūrio
400 g vištienos filė
mėgstamų vištienos prieskonių
salotų lapo
1 ilgavaisio agurko
meksikietiško padažo su daržovėmis

Tortilijos lakštus sutepkite tepamu sūreliu. Arčiau vieno tortilijos krašto dėkite po 2 gabalėlius Ementalio. Vištienos filė supjaustykite ilgomis juostelėmis, paprieskoniuokite ir kepkite keptuvėje po 5 minutes iš abiejų pusių. Dėkite ant sūrio. Šalia dėkite salotų. Agurką supjaustykite ilgomis juostelėmis, dėkite šalia vištienos. Apšlakstykite meksikietišku padažu. Susukite ir apkepkite grill keptuvėje.

Skanaus :) 

You Might Also Like

0 comments