Jamie Oliver

Tortas su braškėmis - Victoria sandwich

08:00

Aš labai mėgstu šventes. Ypač tokias į kurias esu kviečiama be dovanos, bet su tortu. Tai pati geriausia proga išbandyti naują receptą ar kokią nors techniką. Nors man labai gražu tortai puošti cukraus mase, bet niekad to nedarau (o ir nesu mokiusis), nes mano supratimu tortas turi būti valgomas visas. Niekad nepamiršiu, kai per mano 5 gimtadienį buvo ištaigingas tortas puoštas rausvomis rožėmis. Labai norėjau jas sugraužti, nors jos ir nebuvo skanios. Šiandien siūlau išbandyti tortą puoštą natūraliais rožių ar erškėtrožių žiedlapiais. Tik būkite tikri, kad gėlės nepurkštos pesticidais. Tokių rožių gavau iš savo tetos, kuri yra puiki sodininkė ir turi nuostabių spalvų rožių.
Intensyviausio skonio tamsesnės rožės. Nors valgant su tortu skonio beveik nesijaučia, tačiau atrodo gražiai ir nekasdieniškai. Apie žiedlapių cukravimą pirmą kartą rimtai paskaičiau tik pernai balandį ir tikrai galvojau, kad niekad nesiimsiu to (taip ir parašiau Kristinos tinklaraštyje). Bet matyt niekada nesakyk niekada.
Šio torto biskvitas man labai patinka - darbo mažai, o visad būna purus ir skanus.
Biskvitai du dideli (20-24cm):
220 g sviesto 220 g cukraus 4 kiaušiniai 220 g miltų vanilės natūralios geriau 1 citrinos žievelė
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, dar sykį išplakite, kol masė pabals. Į maišykite miltus, vanilę ir citrinos žievelę. Padalinkite tešlą į dvi skardas. Kepkite 45 minutes.
Kremas: 400 ml riebios grietinelės 2 pakeliai grietinėlės standiklio (jei tortas bus šiltoje aplinkoje, pvz. ant saulės. Būsite tikri, kad neištiš) 5 valg. š. cukraus pudros vanilės sėklyčių rūgštaus džemo (aviečių/serbentų/vyšnių, aš naudojau pasiflorų kremą (passionfruit curd)) 300-400 g braškių
cukruotų rožių žiedlapių papuošimui
Grietinėlę išsukite su grietinėlės standikliu, cukraus pudra ir vanile. Ant apatinio biskvito užtepkite džemo. Dėkite braškių puseles, užtepkite kremą. Dėkite antrą biskvitą, vėl užtepkite džemo, dėkite braškių ir kremo. Dekoruokite cukruotais rožių žiedlapiais.
Rožių žiedlapiai: 3-4 ekologiškos rožės (augintos be pesticidų) 100 g cukraus 1 kiaušinio baltymas
Rožes išardykite. Žiedlapius nuplaukite ir nusausinkite. Paragaukite vieną - jei galiukas kartus, jį nukirpkite. Kiaušinio baltymą šiek tiek paplakite. Cukrų suberkite į indelį. Švariu teptuku aptepkite žiedlapį baltymu. Merkite į cukrų iš abiejų pusių. Dėkite ant kepimo popieriaus ir džiovinkite bent 24 valandas.
Pastaba: jei kremas iš grietinėlės - dekoruokite prieš pat tiekdami, kitaip nuo kremo žiedlapiai praras savo formą.
Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver receptą

You Might Also Like

4 comments

  1. wau, koks groooožis - šaunuolė ;) mokinuosi iš tavęs ir nesakau niekada - bus įdomu išbandyti taip paruošti žiedlapius ar gėles ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Per savo atostogų keliones pražiūrėjau Tavąjį tortą :) Koks romantiškas gražuolis! Labai džiaugiuosi, kad sėkmingai išmėginai gėlių cukravimą - juk ne taip ir baisu, ar ne ? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne, tik reikia nusiteikti atitinkamai ir nepult šluostytis rankų, vos jos sulimpa :)

      Panaikinti