apkepas

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu

10:06

Be abejonės šviežios bulvės skaniausios keptos lauže su druska ir trupučiu sviesto. Arba orkaitėje keptos su rozmarinais ir patiektos su česnakiniu kastiniu. Bet kartais norisi kažko šiek tiek sotesnio ir įdomesnio.
Pirmą kartą sūrio Havarti paragavau gavusi jo dovanų. Iš karto mane pavergė - pakankamai sūrus, riebus ir labai minkštas, tiesiog tirpstantis burnoje. Kadangi sūrį mėgstu be galo - buvo sunku atsispirti ir tiesiog nesuvalgyti visos pakuotės be priedų. Jei norėtumėte laimėti sau šio sūrio ir sviesto - sudalyvaukite Facebook žaidime.
 O kadangi mano žmogus labai mėgsta bulves ir jau įvertino prieš tai ruoštą bulvių apkepą - šį nusprendžiau pagardinti sūriu ir pievagrybiais. Skaniausia dalis - ant viršaus suskrudęs sūris ir kreminis jo tąsumas viduje. Užtruksite apie 60 minučių su gaminimu ir kepimu.

 2-3 porcijos
500 g bulvių
12 pievagrybių ar kitų grybų
20 g sviesto Lurpak
druskos
pipirų
rūkytos Čipotle paprikos
4 riekelių sūrio Havarti (jums gali prireikti daugiau, priklausys nuo naudojamo indo)

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Grybus taip pat suraikykite griežinėliais. Kepimo indą ištepkite sviestu. Dėkite vieną sluoksnį bulvių, pagardinkite pipirais ir druska (jos pataupykite, nes sūris tikrai sūrus ir jūs nenorite persūdyti), čipotle paprika. Dėkite grybų. Tuomet vėl bulvių, prieskonių, grybų ir sūrio. Taip kas du bulvių ir grybų sluoksnius įterpkite ir sūrio. Viršutinis sluoksnis turi būti iš sūrio. Uždėkite kelis gabalėlius sviesto.
Kepkite 40-45 minutes kol gražiai parus ir viskas burbuliuos. Kepiau 20  minučių su ventiliatoriumi, o likusias be.

Skanaus :)

You Might Also Like

4 comments

  1. Man vienos šviežios bulvės įspūdžio nedaro, bet va toks apkepas net labai.. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na kiekvienam savaip. Man tos pačios pirmos tikras delikatesas :)

      Panaikinti
  2. Su sūriu viskas aišku, o sviestas kuo toks ypatingas ir nejaugi gali lygintis su Smetonišku? Čia labai stiprus pretendentas į šiandienos vakarienę, tik produktų markių vargiai laikysiuos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebūtina laikytis pasiūlytų prekių :) pavadinimai čia, kadangi šių produktų gavau dovanų ir pažadėjau parodyti. Nemanau, kad pavyks blogiau su kitais geros kokybės gaminiais ;)

      Panaikinti