Jogurtiniai keksiukai su persikais ir šokoladu

 Kai tik pradėjau rašyti tinklaraštį - be galo mėgau keksiukus. Kepdavau juos kas kelias dienas. Gal tada tokia kepinių mada buvo? Atrodė, kad juos kepa visi. Žinoma prie to prisidėjo ir kepimo formų atsiradimas parduotuvėse, gražūs keksiukų popierėliai... Dabar daug daržniau kepu didelius keksus - mažiau terlionės, patogu nusivežti, jokių papuošimų. Na bet kartais norisi tų gardžių kremo kepurių ir popierėlių traškesio...
12 vnt.

1 ½ puodelio miltų
žiupsnelis druskos
½ arb. š. kepimo miltelių
3 dideli kiaušiniai
125 g sviesto
¾ puodelio cukraus
3 valg. š. natūralaus jogurto 
2 persikai
100 g juodojo šokolado (ne mažiau 70% kakavos)

Kremas:
200 g varškės
60 g natūralaus jogurto
4 valg. š. cukraus
vanilės

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Persikus supjaustykite kubeliais, užberkite šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite. Palikite stovėti per visą gamybos procesą. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais. Kitame dubenyje išplakite sviestą su cukrumi. Kai masė taps puri po vieną įmušti kiaušinius. Kas kiaušinis gerai išplakti. Į miltų masę supilkite sviesto-kiaušinių masę. Gerai išmaišykite, sudėkite jogurtą ir vėl išmaišykite. Sudėkite persikus. Į formeles dėkite po šaukštą tešlos, įspauskite šokolado gabalėlį ir jį paslėpti po dar šaukštu tešlos. Kepkite 20-25 minutes.
Kremui išsukite varškę su jogurtu, cukrumi ir vanile.

Skanaus :)

Ruošta žurnalui Virtuvė 2015 08

2 komentarai (-ų):

 

Sekite