desertai

Riešutela - naminė Nutella

08:00

 Kai sirgau šią vasarą ir turėjau aukštą temperatūrą - buvo dingęs apetitas. Viskas atrodė neskanu ir nieko nesinorėjo. Taip kelias dienas gyvenau tik su daug arbatos, formine duona ir Nutella. Ne pats sveikiausias derinys, bet ligoniui neįsakysi... Dabar, kai jau pasveikau, atšvenčiau gimtadienį, paatostogavau, vėl grįžtu į virtuvę. Saldumynų poreikis namie visad yra, tad išbandžiau naminę Nutellą -  riešutelą. Rėmiausi David Lebovitz receptu bei patarimais perskaitytais pas Jūratę iš "Nekenčiu virtuvės". Ragaukite - mano antrai pusei pritrūko saldumo, tad jei ir jūs prie Mikių Pūkuotukų - įmaišykite medaus ar cukraus, kol masė dar šilta.
 Pastovėjęs šaldytuve kremas šiek tiek labiau sustings ir labiau matysis riešutų grūdeliai.
2 indeliams:
150 g lazdyno riešutų
50 g migdolų riešutų
100 g 85% kakavos šokolado
100 g pieniško šokolado
230 ml pieno
30 g medaus
žiupsnis smulkintos vanilės ar vanilinio cukraus su vanilės grūdeliais
Būtinas įrankis: maisto smulkintuvas su peiliukais

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Riešutus paskleiskite kepimo popieriuje išklotoje skardoje ir kepkite apie 10 minučių, kol gražiai parus. Suberkite į indą ir rankšluostuku patrinkite, kad nubyrėtų luobelės. Suberkite į retą rėtį (aš naudojau indą nuo salotų džiovyklės - labai geros skylės) ir virš kriauklės nupurtykite luobeles.
Riešutus suberkite į kombaino indą ir malkite, kol išsiskirs aliejus.
Abu šokoladus ištirpinkite, supilkite į riešutų masę ir dar pamalkite.
Pieną užkaiskite su medumi ir vanile. Leiskite beveik užvirti, supilkite į smulkintuvo indą ir dar sykį viską gerai išplakite. Išpilstykite į indelius. Puikiai tiks jei turite nuo originalios Nutellos ;)
Riešutelą suvartokite per savaitę.

Skanaus :)

Pagal David Lebovitz

You Might Also Like

4 comments