daržovės

Žirnelių ir kopūstų troškinys

18:19

 Kaip gera atostogauti. Orai puikūs, galima eiti maudytis, degintis, tiesiog pasisėdėti parke. Apie nieką negalvoti ir tiesiog tikrai po metų pasyviai pasiilsėti. Gal skambės keistai, bet tikrai trūko to neskubėjimo. Bent kelių dienų. Miego, kol atsibusiu pati, o ne kol prikels žadintuvas. Neskubių žurnalų vartymo nebijant, kad skaitau juos miego sąskaita. Skanaus, lėto maisto.
Šis troškinys tešlos krepšelyje pagal knygą "Save with Jamie". Sotus ir užpildantis su geriausiomis šio meto daržovėmis. Tešlos ruošti nebūtina, bet ji tikrai prideda malonaus traškesio.
4 porcijos
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos lakštas
1 svogūnas
2 valg. š. aliejaus
2-3 nedidelės jaunos bulvės
1 valg. š. sviesto
0,5 nedidelio kopūsto
200 g lukštentų žirnelių
250 ml daržovių sultinio
1 arb. š. angliškų garstyčių
žiupsnelis pipirų
2 arb. š. miltų
3 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
3 valg. š. riebios grietinės

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į kepimo indą įklokite popierių. Tešlą atšildykite, pakočiokite ir įtieskite į indą. Kepkite 17-20 minučių orkaitėje, kol išsipūs ir gražiai parus. Šiek tiek atvėsinkite, tuomet nupjaukite viršutinį sluoksnį (pjaukite išilgai peiliu). Vidinį sluoksnį, jei labai išsipūtęs, lengvai suspauskite į dugną, kad turėtumėte tarsi dubenėlį.
Kol tešla kepa, paruoškite troškinį. Svogūną susmulkinkite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite svogūną ant mažos ugnies. Kol svogūnas kepa, nuskuskite bulves, supjaustykite maždaug 1x1x1 cm kubeliais. Sudėkite kepti su svogūnais. Kopūstą gerai nuplaukite ir susmulkinkite. Suberkite į keptuvę. Ten pat suberkite ir žirnius. Retkarčiais maišydami troškinkite 8-10 minučių. Supilkite sultinį, įdėkite garstyčių., pagardinkite pipirais. Virkite ant vidutinės ugnies 6-7 minutes, tuomet suberkite miltus. Gerai išmaišykite. Kai troškinys sutirštės (po 2-3 minučių) - suberkite sūrį.
Paruoštą troškinį supilkite į tešlos krepšelį, uždėkite taškais grietinę, uždenkite atpjauta dalimi ir tiekite.

Skanaus :) 

You Might Also Like

0 comments