Varškės apkepai su uogomis

 Jei šiandien pradedate naujus mokslo metus - sėkmės jums ir kantrybės. Naujos pradžios dažnai būna džiugios, o gera pradžia kaip sakoma pusė darbo. Sėkmės, kantrybės, didžių darbų! Lai ruduo būna spalvingas ir šlapias tiek, kad būtų smagu šokinėti per balas.
8 vnt. mažų apkepų
100 g manų kruopų
250 ml natūralaus jogurto
600 g riebios varškės
4 kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
6 valg. š. cukraus
200 g uogų (mėlynių, aviečių, slyvų)
20 g sviesto
3 valg. š. miltų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Manų kruopas 40 minučių brinkinkite jogurte. Varškę pertrinkite.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite su druska. Trynius išsukite su cukrumi. Į trynių masę sudėkite brinkintas manų kruopas su jogurtu, varškę, atsargiai įmaišykite baltymus. Galiausiai sudėkite uogas.
Aliuminines formeles ištepkite sviestu. Supilkite masę palikdami po 0,5 cm nuo viršaus. Kepkite 25-30 minučių, kol viršus gražiai parus.

Skanaus :)

Ruošta žurnalui Virtuvė Nuo iki rugpjūtis 2015


4 komentarai (-ų):

  1. Indre, fantastiškai gražiai, gardžiai ir šventiškai atrodo Tavo patiekalas! Ir kokia gera mintis kepti varškės apkepą porcijomis! Staiga supratau, kaip seniai gaminau šį gėrį - įkvėpei :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonu, Kristina :) aš irgi nedažnai kepu apkepą, bet su uogomis tikrai mėgstu.

      Panaikinti
  2. Aš dariau stiklinėje formoje apkepo neliko per 30 min.
    Tobulas skonis ir 10 balų.

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite