Salotos su kepta lašiša

 Prekybos centruose tikras pavasaris - šviežios salotos, ridikėliai, smidrai, pomidorai... Sezoninės virtuvės gerbėjai turėtų imtis už galvų pamatę šiuos ingredientus viduryje sausio. Žinau, kad neekologiška, bet tokiu oru, kai marinuoti burokėliai, rauginti kopūstai ir žieminiai obuoliai atsibodę taip norisi pavasarį bent lėkštėje pamatyti. Tikiuosi išsisaugosite receptą šiltesniam sezonui ;)
2 didelės porcijos
120 g salotinių sultenių
8 vyšniniai pomidorai
6 ridikėliai
60 g fetos tipo sūrio (tiks ir Brinza)
200 g keptos lašišos
1/2 obuolio
druska
pipirai

Padažui:
4 valg. š. aliejaus
2 valg. š. garstyčių su šampanu
1 valg. š. skysto medaus
1 valg. š. baltojo vyno acto

Salotas nuplaukite ir išdėliokite lėkštėje. Pomidorus perpjaukite į 4 dalis. Ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Fetą supjaustykite kubeliais. Lašišą susmulkinkite. Obuolį supjaustykite plonomis skiltelėmis. Išdėliokite visus ingredientus ant salotų. Padažui skirtus ingredientus suplakite, apšlakstykite salotas. Pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus :) 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite