Tuno salotos su alyvuogėmis

 Tuno ilgai nevalgiau. Po studijų laikų, kai tunas+pomidoras+duona būdavo greičiausi pietūs tarp paskaitų, man jis ėmė taip nepatikti, kad turbūt metus ar du konservuoto tuno neliečiau.
Šiemet po truputį bandau vėl prisijaukinti, kadangi atsirado noras naudoti daugiau žuvies savo racione.
Tunas - nykstanti žuvis, tad rinkitės pakuotes, kurios paženklintos tvarios žvejybos ženklu MSC (pvz. Marks&Spencer arba John West). Jei žinote ir kitų įmonių - pasidalinkite pavadinimais, manau pravers ne vienam ;)
3-4 porcijos
140 g salotų mišinio su morkomis
16 kornišonų
10 alyvuogių (marinuotų aliejuje su česnaku)
12 slyvinių pomidorų
16 migdolų
220 g konservuoto tuno (naudojau 160g sūryme ir 80 g aliejuje)
krapų

Padažui:
4 valg. š. majonezo
1 arb. š. acto
2 valg. š. pieno
žiupsnelis pipirų

Salotas išdėliokite lėkštėse. Agurkėlius supjaustykite išilgai, alyvuoges griežinėliais, pomidorus pusiau, viską išdėliokite lėkštėse. Migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje ir pasmulkinkite. Kraukite į lėkštes nusunktą ir pamaišytą tuną, pagardinkite krapais ir migdolais.
Padažui skirtus ingredientus išplakite ir pilkite ant salotų.

Skanaus :)

Įkvėpėjas - Martha Stewart 

2 komentarai (-ų):

 

Sekite