Topinambų salotos

Įkvėpta pavasario ir dviejų naujausių knygų savo lentynoje (I.R. Adams Supermaistas ir J.Oliver Everyday Superfoods) pagaminau šias salotas. Po Velykų patiekalų norėjosi kažko lengvo ir skanaus. Buvau gavusi dovanų topinambų (sin. bulvinės  saulėgrąžos, žieminės bulvės, Jeruzalės artišokai), tad buvo puiki proga atgaivinti primirštą skonį.
Lašiša, avokadai, riešutai - tikras supermaisto rinkinys su naudingomis Omega rūgštimis. Topinambai savyje turi daug inulino, B grupės vitaminų bei padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje. Ar įtikinau paragauti? :)

2 porcijoms:
2 dideli topinambai
120 g sūdytos lašišos filė
1 avokadas
30 g migdolų riešutų
2 skiltelės citrinos
alyvuogių aliejaus (Extra virgin)
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Topinambus nulupkite, sutarkuokite griežinėliais. Lašišos filė ir avokadą supjaustykite juostelėmis. Migdolus pasmulkinkite. dėkite visus ingredientus į 2 lėkštes. Apšlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi. Pagardinkite maltais pipirais.

Skanaus :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite