blynai

Blynai su norvegišku sūriu

08:00

 Nors Šiaurės šalių virtuvė ne vieneri metai yra viena madingiausių - turiu prisipažinti, kad nesidomėjau ja labai. Smagu pažiūrėti, ką įdomaus sugalvoja Noma, paieškoti įdomesnių silkių iš Švedijos virtuvės prieš Kalėdas arba susirasti geriausių daniškų bandelių receptą. Apie šį sūrį - Gudbrandsdalen - taip pat sužinojau tik iš Kristinos tinklaraščio "Su šaukštu aplink pasaulį". Iš karto sudomino - sūris ir dar karamelinis. Kas gali būti geriau, nei du dalykai viename? Tačiau ieškoti jo nepuoliau, o ir neturėjau kada net pagalvoti apie gaminimą. Tačiau visai netikėtai gavau šio sūrio dovanų, tad ilgai nelaukusi nusprendžiau išbandyti. Įspėju - jei jums patinka sūdyta karamelė, patiks ir šis sūris (nors techniškai jis sūriu negali būti vadinamas dėl savo gamybos proceso, bet tiek jau to...). Atsignybu šaukšteliu šiek tiek, dedu į burną ir pajunti kaip tirpsta lengvas sūrumas ir karameliškumas. Lauki saldumo - o jo nėra. Norvegai šį sūrį tiekia tiesiog su trapučiais ar su čirviniais blynais. Kadangi širdelės formos keptuvės neturiu - nusprendžiau išsikepti tiesiog karamelinių blynų.

10 blynų:
500 ml 2,5% riebumo pieno
200 g norvegiško sūrio Gudbrandsdalen
5 arb. š. cukraus
2 kiaušiniai, L dydžio
220 g miltų, naudojau Extra
Aliejaus kepimui

Pieną supilkite į puodą, ten sudėkite gabalėliais sugnaibytą sūrį. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol sūris ištirps. Įmaišykite cukrų ir ataušinkite tiek, kad galėtumėte laikyti įkišę pirštą. Įplakite kiaušinius ir miltus. Palaikykite 30 minučių, kad tešla išbrinktų.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Man labai patiko patiekti su šviežiu ananasu.

Idėja iš Tine puslapio.

You Might Also Like

2 comments

  1. Indre, šaunūs blynai ir puikus sūrio panaudojimo būdas! Ačiū už nuorodą į mano puslapį. O aš, savo ruožtu, prieš kelias dienas Tavajame tinklaraštyje nusižiūrėjau receptą iš kama miltų :)

    AtsakytiPanaikinti