kiauliena

Pulled pork arba per naktį kepta kiauliena

12:07

 Žinot tą jausmą, kai pasiilgai, bet tuo pačiu ir truputį nedrąsu? Dabar kaip tik tas jausmas. Kai reikia nubraukti elektronines dulkes nuo blog'o platformos, o tikras nuo fotoaparato. Kritiškai peržiūrėti nuotraukas ir pamatyti, kad daugiau nei pusmetis nenaudojant veidrodinės dėžutės įgūdžių neprideda, kad plate'inti vis dar taip pat sunk, bet tuo pačiu ir geras jausmas, kad hey - gaminti aš moku, kas paragauja - klausia recepto. O siuntinėti juos per messenger ne taip patogu ir patrauklu. Tad vienintelis protingas sprendimas - grįžti, rašyti, dalintis.
Dingimo priežastis paprasta - rugsėjo 1 persikėlėme į savo svajonių namus. Su baltomis sienomis, smėlinėmis grindimis ir svajonių vonia. Linkiu visiems pajausti tą nuostabų jausmą, kai nuotraukų šūsnys Pinterest'e tampa realybe. Kaip ir dauguma svajonių ši ne iš pigiųjų. Ilgai gaminome maistą su 1 vietos kaitlente, džiaugėmės savo mažo kiemo, kad ir dar be žolės, privalumais. Sausį svajonės išsipildė ir namuose atsirado tikra virtuvė. Bet be orkaitės noro gaminti nebuvo. O dabar, kai orkaitė sukasi bent 2 savaites, nei dienos nepraleidžiu kažko nepašovusi. Malonumas, noras gaminti - grįžo!
Net neketinau iš pradžių kepti mėsos per naktį. Ji turėjo tapti gardžiais šašlykais ir savaitgalį džiuginti draugus. Tačiau oras iškrėtė pokštą ir teko lauko pramogas perkelti į vidų. Mėsa dar dieną pralaukė šaldytuve, o noras paversti į troškinį neatėjo (juolab, kad troškinio būtų skalsiai - visi 1,5 kg + daržovės). Tačiau kaip smagu turėti gaminančius kaimynus (per langą matau Bajalių namus) - pasiskundus, kad mėsa gali nueiti niekais - gavau pasiūlymą gaminti per naktį kepamą kiaulieną, kurios receptą jie išbandė pagal Nidą. Na ką gi - ir aš stojau 21 valandą doroti mėsos. Užtruksite ne ilgiau 10 minučių, o kitą dieną mėgausitės puikiai iškepta mėsa.
Naudojau:
1,5 kg kiaulienos kumpio su šiek tiek riebalų
šiek tiek aliejaus kepimui
2 svogūnus
5 skilteles česnako
2 valg. š. prieskonių mėsai
1 arb. š. rozmarino
pipirų
50 ml baltojo vyno acto
Įrankis: stiklinis ar keraminis indas su dangčiu skirtas orkaitei

Kumpį nusausinkite. Į indą įpilkite aliejaus. Svogūnus stambiai supjaustykite ir sudėkite į kepimo indą. 3 česnako skilteles perpjaukite pusiau, dėkite į indą. Dvi išspauskite ir įtrinkite į mėsą. Taip pat mėsą pagardinkite prieskoniais ir rozmarinais bei šviežiai maltais pipirais. Dėkite mėsą ant daržovių. Supilkite baltojo vyno actą. Uždėkite dangtį, šaukite į orkaitę. Nustatykite 90 laipsnių temperatūrą ir kepkite 9 valandas. Po kepimo mėsa gali pailsėti dar 1-2 valandas inde (manoji buvo iškepusi 6 ryto, tačiau ragavau tik 8).

Skanaus :) 

You Might Also Like

4 comments

  1. Super!!! Džiaugiuosi, kad sugundžiau ir radai 10 min viską sumest naktiniam orkaitės darbui ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Arba tai arba būtų tekę mest mėsą :) išsigelbėjimas tiesiog buvo prasitarti.

      Panaikinti
  2. Paklausiu gal kvailai...O tai ramiai miegojosi kai orkaitė įjungta?Aš norėčiau išbandyti,bet tas kepimo laikas gąsdina...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, na kaip. Tą kartą jau elektra pasitikėjome. Virš orkaitės dūmų daviklis ir puikiai pratestuotas. Labiau gal elektros gailėjau, nei bijojau :D bet sąskaita įspūdingų numerių neparodė - visad apie 100 ir šis mėnuo, kai kepiau, nebuvo išskirtinis :)

      Panaikinti