kokteilis

Super žaliasis kokteilis su agurku ir citrina

12:29

Kokteilius mėgau nuo pat vaikystės - mama suplakdavo ledų su uogomis, vėliau pati ėmiau gaminti jogurto ir vaisių glotnučius. Kokteilinė nebuvo galinga, bet visad pavykdavo šis tas skanaus.
Antras kokteilių periodas buvo, kai gavau dovanų sportinį blenderį. Tada kokteiliai kas rytą su manim keliaudavo į darbą - iš vakaro susidėdavau vaisius ir žalumynus, ryte įpildavau vandens, zvimbt ir bėgom į stotelę.
Šį kartą kokteilius prisiminiau užsimaniusi deserto. Namie nei sviesto, nei cukraus (kaip taip gali būti??), o skanėstų norisi. Bananas, kelios uogos ir aš vėl prisiminiau kaip skanu tiršti naminiai kokteiliai.

Šis tikrai ne iš saldžiųjų - greičiau tiesiog skirtas sulaukti pietų ar vakarienės. Bet išbandykite, jei ieškote sveikos alternatyvos ir norite papildyti organizmą naudingomis medžiagomis (bent aš vis dar jaučiu, kad žiemą sėkmingai valgėme daug neteisingo maisto).

1 porcija ~200 kcal
125 ml augalinio pieno (dažniausiai renkuosi ryžių arba sojų arba naminį migdolų pieną)
1/2 trumpavaisio agurko
1/2 banano
1 arb. š. kviečių želmenų miltelių
1 arb. š. žemės riešutų sviesto
1/4 citrinos (be žievelės ir su pašalintais kauliukais)
1 didelė sauja špinatų
1 arb. š. kanapių branduolių
1 arb. š. ispaninio šalavijo sėklų (čija)
100 ml vandens

Viską suplakite kokteilinėje ir mėgaukitės :) jei norisi intensyvesnio skonio - įdėkite citrinos arba apelsino žievelės, imbiero.

Įkvėpta - Zero belly smoothies

You Might Also Like

0 comments