Čederio sūrio sausainiai alaus ar vyno mėgėjui

Nesaldūs sausainukai, užtepas ir mėgstamo gėrimo butelis – tokią dovaną tikrai įvertins gurmanai bei tie, kurie nemėgsta suvenyrų. Jie tikrai puikiai papildys jūsų gurmaniškų užkandžių lėkštę bei derės su vytintu kumpiu, alyvuogėmis ar minkštais sūriais. Dailiai supakuotus įvertins ir bosas ir artimas draugas.


40 sausainių reikės:
120 g sviesto
250 g čederio sūrio
50 g rudojo cukraus
1 trynys
100 ml alaus
350 g miltų
Žiupsnis druskos
2 arb. š. kepimo miltelių
150 g riešutų mišinio

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į kombaino indą su peiliukais sudėkite sviestą. Čederio sūrį sutarkuokite ir ten pat sudėkite. Suberkite cukrų, įdėkite trynį, supilkite alų. Išsukite iki vientisos masės. Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir dar sykį išsukite. Riešutus sukapokite ir sudėkite į tešlą, išmaišykite. Formuokite 2,5 cm skersmens kamuolius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami apie 2 cm tarpus iš visų pusių. Kepkite 11-14 minučių, kol gražiai parus. Ataušinkite ant grotelių.

Skanaus :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite