jautiena

Mėsainis a la Big Mac

18:50

Mano žmogus, kad ir kiek maitinu naminiu maistu, vis tiek labai mėgsta greitmaistį. Sūrainiai, mėsainiai, bulvytės, picos. Tad nenuostabu, kad namų repertuare stengiuosi atkartoti tai, ką jis mėgsta, tačiau, tikiuosi sveikesnes versijas.
Turbūt nėra žmogaus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų ragavęs Big Mac mėsainio. Arba negirdėjęs. Juk net ekonomijoke yra Bigmac'o indeksas - jis toks svarbus. Tad ir aš pabandžiau atkurti tai, ką tiekia greito maisto restoranas. Susilaikiau nuo 3 bandelių ir dviejų mėsos kotletukų, tačiau papildžiau sūriu ir ruošiau naminį 1000 salų padažą. Verta kiekvienos minutės ;)
Mėsą kepėme grilyje, tačiau puikūs išeina ir kepant orkaitėje.
4 mėsainiams reikės:
4 tamsių mėsainių bandelių
1/4 iceberg salotos
4 lapelių čederio sūrio
4 maltos jautienos kotletų
Tūkstančio salų padažo

Maltos jautienos kotletams:
500 g maltos jautienos
2 valg. š. barbekiu padažo
2 valg. š. garstyčių
1 maltas svogūnas
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 valg. š. pomidorų padažo

A la Tūkstančio salų padažui reikės:
6 valg. š. kokybiško majonezo
2 valg. š. pomidorų padažo
1 valg. š. baltojo vyno acto
2 arb. š. cukraus
2 marinuotų kornišonų
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pradėkite nuo padažo. Sudėkite majonezą, pomidorų padažą, balto vyno actą ir cukrų į indelį. Kornišonus smulkiai sukapokite ir kartu su pipirais suberkite į padažą. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, kol ruošite mėsainius.

Maltos mėsos kotletams gerai sumaišykite visus ingredientus. Dažnai svogūną permalu su dalimi mėsos dar kartą  ir tuomet sumaišau su likusiais ingredientais. Druskos į mėsą nededu - jos pakankamai turi sūris bei padažas. Jei valgote labai sūriai galite šiek tiek įdėti.
Iš mėsos suformuokite kotletus, dėkite ant grotelių ir kepkite po 10 minučių iš abiejų pusių. Jei kepate orkaitėje - kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių arba tiek, kol tenkina jūsų iškepimo skonį. Pabaigoje uždėkite sūrį ir pakepkite dar šiek tiek, kol ištirps.

Bandeles paskrudinkite ant kepsninės. Aptepkite abi puses paruoštu padažu. Sukapokite salotą ir dėkite ant bandelių apatinės pusės. Uždėkite iškeptą kotletą ir užvožkite kita bandelės puse. Mėgaukitės :)

Skanaus :)
Padažas pagal Food.com receptą

You Might Also Like

2 comments

  1. Tai iš kur bandelės visgi?? :) jei tik nelis bandysiu savaitgalį ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šios Mantingos. Didžiuosiuose prekybos centruose tikrai yra :)

      Panaikinti