Vafliniai blynai pagal Jamie Oliver

 Mėgstu ramius savaitgalio rytus. Tuos, kai nereikia skubiai krautis daiktų ir kažkur keliauti. Žinoma, tie rytai irgi savaip žavūs - juk nuotykis prieš akis! Tačiau tie rytai, kai galima keltis be žadintuvo, tokie malonūs. Jei įprastą dieną pusryčiauju skubėdama arba išlekiu į darbą tik su sumuštiniu ar jogurto indeliu, tai savaitgalio rytais mėgaujuosi lėtais pusryčiais - blynais arba kiaušinių patiekalais.
Šie blynai-vafliai tikrai labai skanūs. Kai norisi, kad paviršius būtų traškus, o vidus purus. Mano buvusi kambariokė jau išbandė ir sakė, kad pavyko puikiai. Tad tikiuosi šie vafliai praskaidrins ir Jūsų savaitgalį.
8 vafliams reikės:
2 kiaušinių
300 ml pieno
50 g cukraus
100 g sviesto + dar šiek tiek kepimui
225 g miltų
3 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
aliejaus kepimui

Kiaušinius išplakite su pienu ir cukrumi. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir įplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, druską. Išmaišykite.
Kepkite aliejumi ir sviestu išteptoje keptuvėje po maždaug 3 minutes iš vienos ir 3 minutes iš kitos pusės. Naudokite vidutinę kaitrą.
Tiekite su uogiene, klevų sirupu ar uogomis.

Pagal Jamie Oliver receptą

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite