greita vakarienė

Greiti makaronai su grybais

12:03

 Ar pas jus vakarais irgi vienas sudėtingesnių klausimų "Ko nori vakarienei?". Prisipažinsiu, nors savaitgaliais mano virtuvė pilna kvapų ir noro gaminti, po darbo dienos, o ypač jei namo grįžau iš Sostinės, nedažnai virtuvės mūza aplanko. Tada norisi tiesiog paprasto atsakymo, greičiau numarinti kirminą ir peržiūrėti, kas liko nepadaryta arba tiesiog paskaityti knygą. Tad, kai mano žmogus, eilinį vakarą atsakydavo "bet ko, tikrai vesdavo į neviltį. Na negi taip sunku pasakyti, kažką iš magiškų žodžių "vištienos, bulvių, makaronų, salotų"?? Tačiau viskas pasikeitė, kai pagaliau pas mane pagaliau atsidūrė Jamie Oliver paskutinė knyga "5 ingredientai". Tiesiog pamilau - ji tikrai būtina visiems, kuriuos vakarais po darbo kamuoja klausimas, o ką gaminti. Kol kas jos nėra lietuvių kalba, bet manau leidykla, leidžianti JO knygas tikrai ją išvers. O tuomet ją būtina turėti kiekvienam :)
2 porcijos makaronų su grybais:
250 g makaronų lizdelių
aliejaus kepimui
2 skiltelės česnako
250 g marinuotų grybų
150 ml liesos grietinėlės (naudojau 18% riebumo)
50 g tarkuoto kietojo sūrio
Druskos
Pipirų

Makaronus virkite pagal instrukciją. Prieš nukošdami pasilikite samtį krakmolingo vandens, kuriame jie virė. Virkite iki al dente konsistencijos, nes jie dar pašils minutę su grietinėle, tad nepervirkite, nes kitaip bus ištižę.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įspauskite česnako skilteles. Pakepkite 2 minutes. Grybus nuplaukite, sudėkite į keptuvę ir kepkite 3-4 minutes. Supilkite grietinėlę, įpilkite samtį vandens nuo makaronų. Užvirkite. Sudėkite makaronus, sumažinkite kaitrą, suberkite kietąjį sūrį, išmaišykite ir tiekite.
Pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus :)

Pagal Jamie Oliver 5 ingredientai

You Might Also Like

0 comments