pyragas

Geriausias varškės pyragas su uogiene

09:00

Jei pažįstate bent vieną maisto blogerį - tikrai žinote, kad jie mėgsta naujoves. Naujus receptus, kavines, restoranus, gali diskutuoti apie naujausias užtepėles ar aliejų. Ir dar jie mėgsta naujus receptus. Nes kam gaminti tą patį, jei gali išmėginti šį tą naujo?! Tad paklausit, kaip pyragas gavo geriausio vardą. Paprastai - per gruodį jį kepiau 4 kartus. Vis dar laikau save maisto blogere, tad tai yra daug. Priežastis paprasta - greita, paprasta, skanu. Jei turite kombainą pavyks tikra gretai. O šis nuotraukoje su languota staltiese buvo gamintas tradiciniu būdu - sutarkavus sviestą ir trinant rankomis. Taip, darbo šiek tiek daugiau, bet visa kita - zuikio dainos.

Kuo jis puikus?
  1. Purus įdaras
  2. Kitokia uogienė = kitoks skonis = nenusibos
  3. Lengva paruošti
  4. Lengva sumažinti porciją pusiau
  5. Puikiai tiks uogienės atsargų apmažinimui
Be to jis iš mano puikių kaimynų Bajalių blog'o (o kai reikia teisingo recepto - reikia klausti tų, kuriuos pažįsti ir su kuriais esi valgęs bei gaminęs).
Varškės pyragas su uogiene
34 cm skarda

Trupininei tešlai:
300 g miltų
60 g cukraus
200 g šalto sviesto
žiupsnelis druskos

Įdarui:
500 g kreminės varškės pyragams iš kibirėlio
4 kiaušiniai
100 g cukraus
1 citrinos žievelė
Obuolienės ar kitos mėgstamos tirštos uogienės

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių su ventiliatoriaus funkcija.
Tešlai skirtus ingredientus sudėkite į kombaino indą su peiliukais: suberkite miltus ir cukrų, įpjaustykite sviestą, suberkite druską. Naudodami pulsavimo funkciją susmulkinkite produktus iki smėlio tekstūros trupinių. Svarbu: nepalikite suktis per ilgai, nes kitu atveju sviestas sušils ir neišeis trupiniai. Jei gaminate rankomis: suberkite miltus, cukrų, druską. Šaltą sviestą sutarkuokite burokine tarka. Trinkite mediniu šaukštu, o vėliau pirštais, kol gausite į trupinius panašią konsistenciją.
1/2 trupinių suberkite į skardą ir šiek tiek įspauskite, kad suformuotumėte bortelius.
Paruoškite įdarą. Į indą sudėkite varškę, kiaušinius, cukrų ir citrinos žievelę. Išsukite iki vientisos masės. Supilkite ant paruošto pagrindo. Šaukštu dėkite obuolienę kas kelis centimetrus - tokiu būdu bus uogienės salos, kurios duos saldumo. Gražiai paskirstykite likusius trupinius.
Kepkite 55-60 minučių. Atšaldykite ir tik tada pjaustykite.
Jei paliksite kelioms valandoms šaldytuve - primins švelnų cheesecake'ą.
Skanaus!

Pagal Bajalių receptą

P.S. Jei mėgstate daugiau uogienės - jums patiks panašus receptas. Varškės pyragas su dvigubu uogienės sluoksniu

You Might Also Like

0 comments