bolivinė balanda

Šiltos kynvos (bolivinės balandos) salotos su krevetėmis

16:30

Ne vienas Naujiesiems duoda tam tikrus pažadus: sveikiau maitintis, anksčiau keltis, daugiau būti su šeima, susirasti naują hobį. Aš irgi planavau, kad 2019-ųjų pradžia bus geriausia, kokia gali būti, tačiau peršalau (o gal nepasveikau nuo gruodžio) ir bandau mėgautis priverstiniu poilsiu lovoje su arbata. Matyt organizmui nepatiko idėja geriau dirbti ir mažiau ilsėtis, tad iš karto įjungė pavojaus rėžimą ir paguldė. Ką gi, susitarsiu su savimi.
O tiems, kurie nusprendė valgyti sveikiau (o gal skaniau?), rekomenduoju šias šiltas salotas. Nežinau ar esu valgiusi skanesnį patiekalą iš bolivinės balandos (liaudiškai vadinamos kynvos). Valgė ir gyrė net vyras, o tai jau šį tą pasako apie sveikuoliško patiekalo skonį. 

3 normalioms arba 4 mažoms bolivinės balandos salotų porcijoms reikės:
150 g bolivinės balandos sėklų
1 valg. š. aliejaus
1/2 raudono svogūno
1/2 didelės morkos
3 skiltelių česnako
2 cm imbiero šaknies gabaliuko
1/2 vidutinės raudonosios paprikos
150 g raudonojo kopūsto
60 g šaldytų žaliųjų žirnelių
2 valg. š. sumažintos druskos sojos padažo (light)
1 kiaušinio
druskos
pipirų

Krevetėms:
1 arb. š. aliejaus
1 skiltelės česnako
druskos
pipirų
24 lukštentų krevečių

Serviravimui
1 avokadas
1 citrina

Bolivinę balandą užpilkite dvigubai tiek vandens, kiek ji užima ir virkite ant mažos ugnies uždengę dangčiu.
Susmulkinkite svogūną, morką sutarkuokite juostelėmis. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol jie suminkštės (apie 5 minutes). Suberkite morkas. Pakepkite dar 3 minutes. Įspauskite česnako skilteles. Imbierą nulupkite, sutarkuokit ir suberkite į keptuvę. Papriką supjaustykite kubeliais, taip pat suberkite. Kopūstą sutakuokite, suberkite į keptuvę. Išmaišykite. Pakepkite 2 minutes. Suberkite žirnelius, gerai išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies su dangčiu dar apie 3 minutes. Suberkite išvirtas bolivinės balandos sėklas, išmaišykite. Supilkite sojos padažą, dar sykį išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite viską druską, pipirais, išmaišykite ir kepkite uždengę dangčiu dar 2-3 minutes, kad neliktų neišvirusio kiaušinio.

Paruoškite krevetes. Nesvylančioje keptuvė įkaitinkite aliejų, įspauskite česnako skiltelę, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite krevetes. Kepkite 3 minutes iš vienos pusės, tuomet apverskite ir kepkite dar 3 iš kitos uždengę dangčiu.

Patiekite. Sudėkite bolivinės balandos ir daržovių troškinį, uždėkite krevečių, po ketvirtį avokado ir ketvirtį citrinos.
Skanaudami užsispauskite ant krevečių citrinos sulčių.

Įkvėpta - Tone it Up
daugiau receptų idėjų rasite čia: www.seforeceptai.lt

You Might Also Like

0 comments