avokadas

Naminė guacamolė arba avokadų trintinys

18:22

Taip gaunasi, kad vis rekomenduoju kažką iš Lidl Lietuva - ten perku puikius mažus Haas avokadus. Manau jų galima rasti ir kituose prekybos centruose (prie manęs arčiausiai jie du - Rimi ir Lidl). 
Kaip išsirinkti gerą avokadą? Sunokęs avokadas yra tamsus, tačiau neturi rudos odos ar rudų dėmių. Oda yra tamsiai žalia, grublėta ar lygi - priklausys nuo rūšies. Nulaužus kotelį - įduba po juo ruda, o ne balta. Geriausia rinktis mažus avokadus. Jie turės mažą kaulą ir daug mėsos. Kadangi tai gan riebus reikalas – maži bus patogu, nes galėsite suvalgyti vienu ypu, nereikės palikti kitai dienai. Sunokinti avokadą galima per 2-4 dienas, puikiai padeda jei apgyvendini jį kartu maišelyje su bananu.
Gvakamolė – dar viena duoklė Meksikos virtuvei, kuri buvo mane apsėdusi. Kaip matosi iš nuotraukos – mėgstu chunky ar kitaip stambiai trintą guacamolę. Jei jums artimesnė kreminė -–reiktų visą mišinį sutrinti rankiniu maisto smulkintuvu. Mėgaukitės su skrudinta duona ir lašiša, tortilijų traškučiais arba naudokite kaip pagrindą fajitoms ir buritoms.

1 porcija guacamolės

1/2 sunokusio avokado
1/4 žaliosios citrinos sulčių
1/8 mažo raudonojo svogūno
1/2 sunokusio pomidoro
Druska
Pipirai
šiek tiek malto kumino
Šviežių kalendros lapelių

Avokadą perpjaukite pusiau, šaukštu išimkite minkštimą. Sutrinkite šakute, supilkite citrinos sultis. Svogūną ir pomidorą susmulkinkite, sudėkite kartu su avokadu. Užberkite druskos, pipirų, kumino, suberkite pasmulkintus kalendros lapelius. Išmaišykite.

You Might Also Like

0 comments