jautiena

Taco salotos su malta jautiena

21:07


Būna dienų, kai atrodo joks kitas, nei konkretus patiekalas nenumalšins alkio. Būtent taip man būna su Meksikos virtuve. 2 savaites be sustojimo avokadai, taco, guacamole, fajita ir salsa. Tik margaritų nepradėjau gaminti namie. O dar, kai tuo pačiu metu, Lidl paleidžia Meksikos savaitę, suprantu, kad mūsų skoniai sutampa (ne reklama, tiesiog taip gaunasi, kad ši parduotuvė labiausiai pakeliui namo ir esu išbandžiusi bene 80% asortimentu. Draugų tarpe esu laikoma neoficialia šios parduotuvės ambasadore :D ).

Gan greitas ir patogus patiekalas – taco salotos. Vietoje lenktų paplotėlių keletas kukurūzų traškučių (beje Rimi jau galima rasti kukurūzų tortilijų, jei vis tik norisi visą įdarą susukti).
Nieko labai sudėtingo, tačiau pridėjau man patikusį naminį prieskonių receptą. Jų lengvai galima nusipirkti, tačiau nevisad turiu laiko į parduotuvę, o pavienių prieskonių namie visad yra. Be to taip galite reguliuoti aštrumą bei mėgiamus/nemėgiamus prieskonius.
Beje kolegė parodė, kad mini avokadai (tinklelyje, dažnai su prierašu Hass) yra patys geriausi, nes a) mažas kauliukas b) dažniausiai galima rasti sunokusius. Tad tik tokius dabar ir perku :)

Meksikietiškos taco salotos su malta jautiena
4 asmenims

Aliejus kepimui
1 nedidelis svogūnas
450 g maltos jautienos
3 valg. š. Taco prieskonių mišinio (naminio receptas žemiau)
8 lapai ledinės (Iceberg) salotos
16 vyšninių pomidorų
50 g čederio sūrio
1/4 raudonojo svogūno
1 avokadas
100 g grietinės
druskos
pipirų
Kukurūzų traškučių patiekimui

Taco prieskonių mišinys
2 valg. š. aitriosios paprikos miltelių
1 valg. š. saldžios rūkytos paprikos miltelių
2 arb. š. malto kumino
1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
1 arb. š. liofilizuotų česnako granulių arba 1/2 česnako miltelių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. maltų juodųjų pipirų

Jei naudosite naminį prieskonių mišinį - visus prieskonius sumaišykite. Įvertinkite savo skonį ir, jei mėgstata mažiau aštraiai, dėkite daugiau saldžios arba rūkytos paprikos miltelių.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Susmulkinkite svogūną ir suberkite į keptuvę. Kepkite apie 4-5 minutes ant nedidelės ugnies. Sudėkite maltą jautieną, užberkite prieskonių mišinį. Vis pamaišydami mentele kepkite mėsą. Smulkinkite ją. Kepti reikia ant gan didelės kaitros, kad mėsa keptų, o ne virtų. Kai visi gabalėliai bus neblogai apskrudę, o mėsa ims šiek tiek svilti prie dugno - įpilkite apie 100 ml vandens ir leiskite toškintis 5-8 minutes.
Kol mėsa kepa - paruoškite salotas. Salotą supjaustykite, suberkite į indą. Pomidorus perpjaukite pusiau, čederio sūrį sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, avokadą supjaustykite kubeliais. Sudėkite į indą. Uždėkite grietinės, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Į lėkštes dėkite traškučius, salotas ir mėsos.

Skanaus :)

Pagal Wholesome Yum

You Might Also Like

0 comments