daržovės

Vištienos fajita ir naminis prieskonių mišinys

07:47

 Suktinukai man yra tas maistas, kuris pavyksta greitai ir yra patogus transportuoti kartu su savimi į ofisą. Bent Vilniaus ofise turime grill keptuvę, tad susiruošus ingredientus iš vakaro (galima susidėti į 3 mažus indelius - Ikea tam turi fantastišką sprendimą, kuris puikiai tinka tokiam kelių dalių patiekalui). Taigi keli ingredientai, susukame ir apskrudiname. Jei neturite panini preso, galima pašildyti kėptuvėje šiek tiek slegiant mentele ar sunkesniu puodu - išgausite traškumą. Nors žinoma sakysite, kad nesate tiek išprotėję, kad per tokius karščius stovėtumėte prie keptuvės. Tad kita išeitis – grilius. Tik saugokite, kad nesudegtų. Jame galite paruošti ir mėsą su paprikomis (o jei nevalgote mėsos – pabandykite tofu sūrį paprieskoniuoti ir apkepti) ir taip turėsite maisto paruoštuką kelioms dienoms.
Kuo šie suktinukai ypatingi? Ypač skania ir sultinga vištiena. Žinoma galite nusipirkti jau paruoštą Santa Maria ar kitos firmos paruoštą mišinį, tačiau naminis geras tuo, kad galėsite subalansuoti savo skonį. Yra žmonių, kurie neperneša kumino skonio ir kvapo, tad puikus būdas jo nedėti. Be to vištiena kepama su paprikomis turės fantastiškai gerą skonį ir bus minkšta (net ir kepant filė. Aš dažniausiai naudojau vištienos mažąją filė be gyslos – itin patogu, o mėsa minkštutėlė).

2 porcijos vištienos fajitos
aliejus kepimui
1/2 svogūno
1/2 raudonos paprikos
2 arb. š. prieskonių fajitai (naminio prieskonių mišinio receptas žemiau)
1 valg. š. citrinos sulčių (prašau, nenaudokite koncentrato - jis sugadina skonį)
120 g mažosios vištienos filė
30 g čederio sūrio
2 valg. š. grietinės
4 valg. š. gaucamolės (receptas ČIA)
2 pilnagrūdės tortilijos

Naminis prieskonių mišinys fajitai:
1 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
1 arb. š. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių
1 arb. š. liofilizuotų česnako granulių arba česnako miltelių
1 arb. š. malto kumino
1/2 arb. š. džiovinto raudonėlio
1/2 arb. š. druskos
1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
Visų pirma pasiruoškite prieskonių mišinį. Jei jį jau turite – puiku.
Nesvylančioje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Susmulkinkite svogūną ir suberkite į keptuvę. Kepkite ant mažos ugnies apie 5-7 minutes, kol suminkštės. Papriką supjaustykite juostelėmis ir suberkite į keptuvę bei kepkite kartu su svogūnu. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apiberkite prieskoniais, užpilkite citrinos sultimis. Kai svogūnai ir paprika suminkštės – sudėkite vištieną. Kepkite 10-12 minučių, kol gera iškeps.
Sūrį sutarkuokite, berkite į tortilijos vidurį. Kraukite guacamolės. Ant viršaus dėkite vištienos ir paprikų gabalėlius. Uždėkite grietinės. Susukite (pirma užlenkite apačią, po to šonus) ir kepkite panini keptuvėje arba paprastoje keptuvėje šiek tiek paslėgę (naudokite nesvylančią keptuvę ir jokio aliejaus).

Skanaus :)




You Might Also Like

0 comments