avinžirniai

Įdarytos cukinijos ir dar keli sveiki ir greiti receptai

21:54

Praėjusią savaitę buvau pakviesta į nedidelį renginį blogeriams su Rimi. Tai bene vienintelis tinklas, kuris savanoriškai žymi produktus „Rinkis sveikiau“ ženklu tam, kad vartotojai galėtų rasti produktus be cukraus, druskos, gliuteno, palmių aliejaus ar kitų nepageidaujamų priedų. Aš pati būtent Rimi perku Oatly avižų pieną - jis skanus, o Barista edition tobulas ir iš jos susiplaka puiki cappuccinno puta. Jau minėjau jį, kad puikiai tinka į kokteilius, kai norisi dėti rūgšties turinčių vaisių.

Taigi grįžtam prie renginio - buvo tikrai smagu pamatyti Giedrę iš Storas pomidoras. O didžiausias netikėtumas buvo susitikti Skirmantę iš Raudonos virtuvės. Su ja vaikystėje gyvenome per keletą kiemų, tačiau pasikeitus draugų grupėms nebesusitikdavome. Štai kur nuveda pomėgis maistui :)

Renginje gydytoja dietologė Edita Gavelienė dalinosi mintimis apie tai, kad daugelis žmonių, kurie mano, jog maitinasi sveikai yra perėmę ligonių mitybą, kad valdome per mažai daržovių (tik 30% lietuvių kasdien valgo daržoves, jei neįskaičiuosime bulvių). Restorano „Amandus“ vyr. virėjas Ernestas Žitkauskas paruošė avinžirnių salotas (labai panašios yra čia), tinklaraštininkė Ieva iš nestoras maistas pasiūlė užkandį su avokadais tunu ir saldžia bulve, o „Rimi“ konditerijos technologė Daiva Selilė pasiūlė greito ir vasariško deserto variantą. Slinkite žemyn - po kiekviena nuotrauka rasite kaip pasigaminti.


Įdaryta cukinija - lengvas ir sotus pietų patiekalas. Vasaros metu nusibosta salotos, tad tuomet renkuosi orkaitėje keptą maistą. Jos greitai paruošiamas ir gan sočios. Vienam asmeniui užtektų vienos jaunos cukinijos.

1 jauna cukinija
1 kiaušinis
druska
pipirai
50 g feta sūrio
6 vyšniniai pomidorai
svogūno laiškų
1 valg. š. saulėgrąžų
1 arb. š. alyvuogių aliejaus su citrina iš Selection by Rimi

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Cukiniją perpjaukite išilgai ir išskobkite vidų, minkštimą galite atidėti troškiniui arba užšaldyti ir panaudoti vėliau. Kiaušinį išplakite su druska ir pipirais. Sutrupinkite feta sūrį ir sudėkit į cukinijas. Pomidorus perpjaukite į 4 dalis ir taip pat sudėkite. Supilkite kiaušinio plakinį. Svogūno laiškus susmulkinkite ir užberkite kartu su saulėgrąžomis. Kepkite 15-20 minučių, kol gražiai apskrus (tai priklausys nuo to, kiek liko cukinijos "mėsos"). Apšlakstykite aliejumi ir tiekite.

Saldžios bulvės užkandis pagal Ievą
Saldžią bulvę nuplauti, supjaustyti riekelėmis ir apkepti orkaitėje su šiek tiek aliejaus (aš vis tik nulupčiau skūrelę). Indelyje sutrinti avokadą, tuną, petražolių, pagardinti pipirais. Tepti ant saldžios bulvės, pagardinti saulėje džiovintais pomidorais.

Šefas Ernestas pasidalino mintims, kad dirbant restorane ir viską ragaujant yra sunku išlaikyti balansą ir pavalgyti normaliai. Tad jis stengiasi valgyti patiekalus, kurie neapsunkina, tačiau turi baltymų ir gerųjų riebalų
Salotos su avinžirniais, 2 sočios porcijos:
1 skardinę avinžirnių sumaišyti su viena smulkinta paprika, įdėti vyšninių pomidorų, pagardinti svogūnų laiškais, druska, pipirais, įspausti česnako, pagardinti ypač tyru alyvuogių aliejumi (šefas naudojo Casas de Hualdo Ypač tyras alyvuogių aliejus Picual) ir citrinos sultimis. Tuomet pagardinti daigais ir keptu zanavykų sūriu.

Vasariškas Daivos receptas. Duonos riekę sumulkinti kubeliais, pagardinti agavų sirupu, imbieru, cinamonu ir muskatu. Apskrudinti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Bananą sutrinkite su jogurtu, pagardinkite uogomis ir duonos skrebučiais.

Skanaus :)
Renginio nuotraukos Rasos Linkaitės

You Might Also Like

0 comments