nektarinai

Nektarinų crumble su karijomis arba pyragas su traškiu paviršiumi

17:19

Vieniems receptams reikia laiko, o kiti – nuo pagaminimo ir paragavimo iki aprašo parašymo atsiranda per porą valandų. Šis kaip tik toks. Darydama generalinę sekmadieni tvarką galvojau, ką nuveikus su keliais liūdinčiais nektarinais. Visai nesinorėjo kokteilio ar ledų (ypač, kai po tokių karščių už lango esantys +16 atrodo pernelyg vėsiai), o kaip tik kavos (nors ją ir paruošiau šaltą).
- Nuo tada, kai namie atsirado Nespresso aparatas ir pieno plaktuvas, supratau, kad kavos išgeriu gerokai per daug. Tą labai leidžia pajusti kapsulių dėžutės ir jų kaina. Puodelis ryte su pienu. 10 valandos užkandis. 16 valandos espresso ir dar norėtųsi grįžus po darbų cappuccino su pyragu... Dar nespėjau paskaityti apie kavą be kofeino knygoje „Tebūnie kava“, bet tokią stengiuosi gerti vakare. Nors ir sakau, kad manęs neveikia (puodelis kavos prieš miegą visiška norma nuo kokių 14 metų (tiesa tuomet ji būdavo kokia nors tirpi  Jacobs)), bet, o gal tikrai kofeinas neleidžia kokybiškai išsimiegoti. 
Gyvenantieji ir besilankantieji Didžiojoje Britanijoje puikiai žino šį greitai paruošiamą skanėstą. Iš esmės į crumble galite dėti kokius tik norite vaisius ar uogas: obuolius, kriaušes, slyvas, šaldytų uogų mišinį. Svarbu, kad būtų sulčių. Jei vaisiai nėra labai sultingi, galite įspausti citrinos sulčių ir užberti šiek tiek cukraus, kad imtų skirtis sultys. Ši versija kiek sveikesnė – didžioji dalis baltų miltų pakeista avižomis, naudotas medus. Jei nevartojate sviesto – dėkite kokosų sviestą. Medų galite pakeisti stevija. Baltus miltus – kitais jums tinkamais miltais. Bandykite ir sukursite savo firminį derinį. 
Traškus pyragas crumble su nektarinais ir karijų riešutais
2 didelės porcijos arba 4 mažos (16 cm skersmens indas)

Įdarui:
3 nektarinai
2 val. š. krakmolo
1/2 arb. š. cinamono
Paviršiui:
50 g sviesto
40 g medaus
25 g pekaninių karijų
80 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
40 g kvietinių miltų
1/2 arb. š. cinamono

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Nektarinus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su krakmolu ir cinamonu. Sudėkite į kepimui skirtą indą (nenaudokite atsegamais kraštais, nes sultys gali išbėgti į orkaitę). Ištirpinkite sviestą ir medų. Sukapokite karijas, sumaišykite su avižiniais dribsniais, miltais ir cinamonu. Tuomet supilkite sviesto ir medaus mišinį. Gautą masę krėskite ant persikų. Kepkite orkaitėje 35 minutes, kol paviršius gražiai parus. Tiekite dar šiltą su ledais.
Skanaus!


Pagal AmysHealthyBaking.com

You Might Also Like

0 comments