pomidorai

Pomidorų brusketos su feta

20:57

 Ką valgo žmonės, kuriems trūksta geležies? Su šiuo klausimu susidūriau penktadienį, kai kraujo tyrimas parodė, kad man jos visai trūksta, o gydytoja rekomendavo atsisakyti taip mėgstamos kavos, kiaušinių ir pieno produktų rytais. Visiška velniava, nes mano pusryčiai ir būdavo kiaušinienė/virti kiaušiniais arba kokteilis su proteinu. Ir visi šie produktai trukdo įsisavinti geležį, kurios preparatus dabar teks gerti.
Tad jei kurį laiką jaučiatės prastai – nenurašykite neišsimiegojimui, tai gali būti ir kas kito. Pati ilgą laiką maniau, kad neišsimiegu, persidirbu, bet kai savijauta „negaliu išlipti iš lovos po 8 valandų miego“ nesibaigia 6 mėnesius – tikrai laikas pasidaryti daugiau nei bendrą kraujo tyrimą. Mums gali trūkti vitamino D, taip, net ir vasarą, geležies, pulsas dažnėti dėl kalio trūkumo, nors kiti rodikliai bus puikūs.
Taigi ėmiau ieškoti, ką valgyti ryte, kad nebūtų draudžiamų produktų. Lieka: avižinė košė su augaliniu pienu, sumuštiniai su kumpiu, kokteiliai be proteino miltelių, bet su špinatais, uogomis ir kakava, kurie turi kažkiek neheminės geležies (augalinės). Na ir panašu, kad teks įtraukti raudonos mėsos, kurios pas mus nebūna dažnai. 
Šios brusketos – puikus patiekalas, kai yra pats pomidorų įkarštis. Traškios, skanios, su šiek tiek sūrstelėjusios fetos. Tobulas užkandis ar priešpiečiai.
Užkandžiai Brusketos su pomidorais
2 porcijos
1/2 Medkirčių duonos arba ciabattos
2 skiltelės česnako
2 nedideli prinokę pomidorai arba vienas didesnis
1/4 raudonojo svogūno
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. balzaminio acto
druskos
pipirų
šviežių plokščialapių petražolių
50 g fetos sūrio

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Duona supjaustykite plonomis riekelėmis. Kepkite apie 10 minučių, kol gražiai paskrus. Įtrinkite viena česnako skiltele.
Į atskirą indą įspauskite likusią česnako skiltelę. Pomidorus supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą. Svogūną smulkiai sukapokite, sudėkite prie pomidorų. Supilkite aliejų, balzaminį actą, užberkite druskos, pipirų. Petražoles susmulkinkite ir sudėkite taip pat. Atsargiai išmaišykite. Fetą supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant duonos riekelių, ant viršaus kraukite pomidorų salotų, užpilkite šiek tiek padažo. Skanaukite su šaltu vynu, alumi ar tiesiog vienas pačias!

Skanaus :)
Pagal Skinnytaste.com

You Might Also Like

0 comments