avokadas

Sumuštinukai su avokadu ir rūkyta lašiša

12:56

 Aš esu visiškai apsėsta sumuštinių ir sumuštinukų. Žinau, kad tai dažnai nėra pats sveikiausias maistas (gliuteno nekentėjai ir netoleruotojai čia linksi galvomis), bet be duonos bet kokiame pavidale negaliu gyventi. Kadangi gerieji riebalai dabar ant bangos – gal šių sumuštinukų neišbrokys ir vienas kitas iš tų, kurie duoną valgo nedažnai. Šių sumuštinių pliusas, kad juos susimeistrauti galima ir ofiso virtuvėje. Lašiša rūkyta, tad niekas nesiskųs dėl šildomos žuvies kvapo.
Dažnai kyla klausimų, kaip išsirinkti minkštą ir sunokusį avokadą. Tai tikrai dilema, net pažįstu žmonių, kurie jų nevalgo, nes "ai visad nusiperku arba žalią arba supuvusį". Jei nesinori pirkti brangesnių (3 eur už 2 vienetus) garantuotai sunokusių avokadų - rinkitės avokadus tinklelyje. Mano geriausias atradimas - maži avokadai Haas. Dažnai tinklelyje būna 2-3 jau sunokę "suvalgyk mane" ir 2-3, kuriuos reikės palikti maišelyje kartu su bananais porai dienų (bananai nokdami išskiria dujas, kurios, pasirodo, padeda avokadams sunokti. Win-win). Pirkdami avokadus juos pačiupinėkite visu delnu, ne tiesiog besdami pirštu. Jei avokadas vos minkštas - jau galima valgyti, bet jei visas itin minkštas, lyg pagedęs - geriau nepirkti. Avokado forma irgi yra svarbu. Itin apvalūs yra apgaulingi - jų oda stora ir galima nepajusti, kai avokadas sunoko. Su jais ir pati dažnai apsigaunu, tad perku tik avokadus kriaušės formos. Jei turite minčių, kaip tuos apvaliuosius atpažinti sunokus - lauksiu komentaro :)
Sumuštinukai su avokadu ir rūkyta lašiša
2 porcijos

8 riekelės mėgiamos duonos (nuotraukoje Medkirčių tamsi duonelė)
1 sunokęs avokadas
1/4 citrinos sulčių
1,5 arb. š. prieskonių mišinio su alyvuogėmis (arba džiovintų alyvuogių, raudonėlių, paprikų ir svogūnų)
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
100 g rūkytos lašišos
Balzaminio acto kremo

Duonos riekeles paskrudinkite orkaitėje (8 minutes 180 laipsnių), tosteryje arba panini keptuvėje. Avokadą šakute sutrinkite su citrinos sultimis, prieskoniais, druska ir pipirais. Tepkite ant duonos. Ant viršaus dėkite rūkytos lašišos ir šiek tiek balzaminio acto kremo.

Skanaus :) 

You Might Also Like

0 comments