avinžirniai

Šildantis kalakutienos troškinys su paprikomis, avinžirniais ir mangu

09:00

Rugpjūtis ir rugsėjis pralėkė taip greit ir jau spalis. Net negaliu patikėti! Jau planuoju įsijungti šildymą ir net pasidarau vieną kitą puodelį arbatos (!!), kas man nebūdinga. Na bet smagiausia nuo darganos gintis šildančiu maistu. Ilgą laiką nemėgau kalakutienos – mėsa sausoka, o viename prekybos centre pirkta malta kalakutiena nepatiko net iš kvapo. Kol Lidl nepabandžiau kalakuto krūtinėlės filė (pirkimo metu kalakutiena buvo gavusi paskutinį šansą, kad jei net gražioje pakuotėje bus bjauraus skonio mėsa - vsio, basta, finito – kalakutienos namuose gyvenime nebus). Kalakutiena išlaikė kvapo ir skonio testą ir vis dažniau atsiranda ant pietų ar vakarienės stalo. Šiaip jų taikomas Eurofins mėsos tikrinimas nenuvylė. Elementarus pavyzdys – Utenos mėsos tiekiama malta jautiena. Kai perku Lidl su Eurofins standartu pažymėtą gaminį – mėsa graži, nėra spalvų pakitimų. Kai nusiperku to paties gamintojo mėsą kitur – ne kartą teko rasti pajuodusią apačią. Gal nekenkia, bet bent man mėsos išvaizda labai svarbu.

Kodėl gaminti šį troškinį? Visų pirma – jis pilnas baltymų. Kalakutiena yra liesa mėsa, tad jai į kompaniją ateina paprikos, avinžirniai, saulėgrąžos ir bazilikai. Užaštrinam prieskoniais ir voilà – gardi ir sveika vakarienė ant stalo. Jei norite – pridėkite skardinę pomidorų tyrės ir galėsite šį troškinį tiekti su makaronais ar ryžiais.

Šildantis kalakutienos troškinys su paprikomis, avinžirniais ir mangu
4 porcijos
1 nedidelis raudonasis svogūnas
aliejaus kepimui
1 skiltelė česnako
300 g maltos kalakutienos
1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
1/2 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
1 raudonoji paprika
1 skardinė/250 g konservuotų avinžirnių
1 stiklinė/250 ml daržovių sultinio
4 valg. š. saulėgrąžų branduolių
druskos
pipirų
10-12 šviežių baziliko lapelių
1/2 mango (patiekimui)

Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite keptuvėje 5 minutes ant vidutinės kaitros. Įspauskite česnako skiltelę, pakepkite vieną minutę. Sudėkite kalakutieną, suberkite abiejų rūšių paprikas. Pakepinkite, kol kalakutiena gražiai parus.
Papriką supjaustykite kubeliais ir suberkite į mėsą, bei pakepkite apie 5 minutes nuolat maišydami. Nusunkite avinžirnius ir suberkite į keptuvę. Įpilkite daržovių sultinio ir leiskite viskam troškintis 20 minučių po dangčiu. Po nuimkite dangtį, suberkite saulėgrąžų branduolius ir kaitinkite maišydami ant mažos ugnies. Jei norite - šiame etape galite įdėti trintų pomidorų (mes gardžiavomės be jų). Pagardinkite druska, pipirai ir šviežiais bazilikais. Tiekite su mango skiltelėmis, jei mėgstate derinį aštru-saldu.

Skanaus :)


You Might Also Like

0 comments