desertai

Močiutės trupininis pyragas (II)

11:43

Šiam receptui nežinia kiek metų ir jis yra populiariausias mano blog'e :) Iš senos močiutės knygelės pageltusiais lapais. Norint pajusti tą seną skonį – turėtų būti naudojamas margarinas, nes seniau niekas nesuko dėl to galvos. Kai aplink sukasi visos maisto mados su savo ribojimais – be gliuteno, cukraus, paleo, keto ir taip toliau, kartais norisi uždaryti duris nuo viso šio šurmulio ir gaminti receptus, kurie yra paprasti, geri ir nostalgiškai skanūs. Šį kartą trupininį pyragą kepiau su bruknių uogiene – rūgštelė šiam pyragui itin tinka. Mano Facebook paskyroje ypač rekomendavo kepti su slyviene, klasikine juodų serbentų uogiene, vyšnių, net mandarinų džemu. Tad rinkitės tai, kas jums skanu. 
Jei ieškote recepto – keliaukite po kita nuotrauka ;) 
O aš 5 dienos naujame darbe. Išeiti iš senojo buvo tikrai gaila, bet jutau, kad reikia pokyčių, judesio, įkvėpimo daryti daugiau ir tai, ką mėgstu. Esu dėkinga visai patirčiai, tačiau šiek tiek nusibodo daryti viską, nes, kas daro viską, gerai nedaro nieko. O dabar džiaugiuosi pasivaikščiojimais per pietus iki Katedros, šventiškai pasipuošusiu Vilniumi. Nauji kolegos draugiški ir profesionalūs – ateiti ir visi rimtai dirba! Džiugina įvairūs projektai, pažindinimasis su klientais. Žinoma yra ir iššūkių – keltis 6 ryto nėra mano hobis. Bet pratinuosi prie tvarkingo ėjimo miegoti ir manau tai bus į gera. Tad džiaugiuosi, kad ryžausi. Gyvenimas ir vėl ima gerėti :) 
Senovinis trupininis pyragas (pusė sausainių skardos dydžio)
Apie 12 gabalėlių

150 g sviesto arba kepinių margarino Eve
400 g aukščiausios rūšies miltų 550
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
150 g cukraus
2 kiaušinių
350 ml rūgščios uogienės

Sviestą arba margariną sukapokite gabalėliais. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Trinkite viską rankomis, kol neliks sausų miltų, o masė taps panaši į smėlį. Suberkite cukrų (galite įdėti ir šiek tiek vanilinio cukraus dėl kvapo). Įmuškite kiaušinius ir viską išminkykite iki vientisos masės.Lengviausia tai padaryti kombainu.
3/4 tešlos užtarkuokite ant skardos pateptos sviestu arba išklotos kepimo popieriumi. Paskleiskite uogienę. Ant viršaus užtarkuokite arba užplėšykite likusią tešlą.
Kepkite iki 200 įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, kol viršus gražiai parus.

Skanaus :) 

You Might Also Like

0 comments