brokoliai

Šiltos lęšių salotos su brokoliu ir feta

22:17

Net nežinau, kaip nutiko, kad mano tiklaraštyje iki šiol nebuvo šio patiekalo. Įkvėptas Jamie Oliver'io knygos „5 ingredientai“ jis greitai tapo mano mėgstamu patiekalu greitiems pietums ofise ar vakarienei namie. Visiškai teisinga – šis patiekalas yra draugiškas tiems, kurie nori pietus gamintis ofiso virtuvėje.
Konservuoti gaminiai man labai patinka – patogu, įvairu, greita. Mano spintelėse visad rasite vienų ar kitų ingredientų skardinėse. O jei nėra bent 3 indelių konservuotų pomidorų ir pupelių, avinžirnių – viskas, badas. Kažkoks įprotis jau nuo gyvenimo bendrabutyje laikų turėti atsargų.
Konservuoti lęšiai ypač puikus išradimas. Pati verdu raudonus, o žalieji mirkyti ir virti man kažkaip per sausi. Konservuoti tuo tarpu visad drėgni ir skanūs. Jei dar niekad nebandėte – rekomenduoju pabandyti, nes konservuotus ypač lengva naudoti – jokio mirkymo ir virimo, tiesiog pašildykite. Kartais atsidariusi skardinę randu susikaupusių nuosėdų, tuomet lęšius tiesiog perplaunu po tekančiu vandeniu, nuvarvinu ir ruošiu.
Jau nekyla klausimų, ką pasigaminti pietums į darbą – net jei pamirštu į ofisą kažką įsidėti iš namų, ingredientus šiam patiekalui rasite turbūt net mažiausiose parduotuvėse. Išmėginkite – maistinga, neapsunkina ir tikrai skanu. Nuo Oliver‘io versijos manoji skiriasi tuo, kad nenaudoju ančiuvių ir konservuotų citrinų (ar jų išvis yra Lietuvoje??). Jau gaminau ne kartą, vaišinau kolegas – tikrai gerai vertinamas patiekalas.


Šiltos lęšių salotos su brokoliu ir feta
2 porcijos

1 valg. š. aliejaus
½ aitriosios paprikos
1 skardinė konservuotų lęšių
½ brokolio
druskos
pipirų
½ citrinos žievelės ir sulčių
50 g fetos sūrio

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Papriką susmulkinkite ir suberkite, kad šiek tiek apkeptų. Jei nemėgstate aštriai – išimkite sėklas ir kruopščiai nusiplaukite rankas. Į keptuvę su paprika sudėkite konservuotus lęšius (jei yra nuosėdų sluoksnis – perplaukite) ir šildykite 5 minutes vis pamaišydami.
Brokolį supjaustykite nedideliais žiedynėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu. Sudėkite į keptuvę su lęšiais. Pagadinkite druska, pipirais, citrinos žievele ir sultimis. Sudėkite į lėkštes ir pagardinkite užtrupinta feta.

Jei gaminsite ofise: brokolius nuplikykite sriubinėje lėkštėje. Sudėkite lęšius į dvi lėkštes, įdėkit aitriosios paprikos, druskos, pipirų ir šildykite mikrobangų krosnelėje 1 minutę. Išmaišykite, pašildykite dar apie 20-30 sekundžių (priklausomai nuo galingumo). Sudėkite nuplikytus brokolius, fetą, citrinos sultis.

Skanaus :)

P.S. Aitrioji paprika ne juokas – todėl ir primenu ypač kruopščiai nusiplauti rankas. Yra tekę pasikrapštyti akį po poro valandų nuo gaminimo – tikrai nemalonus jausmas. Dabar, kai pjaustau čili, mūviu pirštines arba pirštus, kurie lietėsi prie pipiro, perplaunu 3-4 kartus pagremždama kempinėlės aštriąja puse. 

You Might Also Like

0 comments