avinžirniai

Avinžirnių keksiukai su riešutų sviestu tinkami Kūčioms - tik 4 ingredientai!

08:38

Kokios jūsų namų Kūčių tradicijos? Ar dar išlaikote 12 patiekalų? Ar tą dieną nevartojate pieno produktų, mėsos ir pan.? Pastebiu, kad su metais tradicijų vis mažėja. Atrodo net nepastebi jų, kai Kūčių ryte ramiai tepi sumuštinį su kumpiu ir sūriu ir tik imdama lyginti šventinius rūbus pagalvoju, kad šiandien vis tik ypatinga diena. Žinoma prie to prisideda ir tai, kad vis mažiau žmonių gyvena su kažkokiais religiniais įsitikinimais - juk XXI amžius, mes nesame kvailių banda, kuriai nurodyti kada ir ką valgyti, kaip gyventi gali bažnyčios vadovas, kuriems kažin kada nurodė Aukščiausias. Ar tikrai? Koks Jūsų santykis su religija ir kas Jums yra Kūčios?
Man asmeniškai Kūčios tai šeimos šventė, kai vis tik renkamės tai ypatingai vakarienei su išskirtiniai patiekalais. Silkių ir žuvies balius, bet tuo pačiu ir jaukus pasibuvimas su šeima. Diena ilga, norisi ir kavos atsigerti ir prie jos paplepėti. Praėjusiais metais mano mošėno brolis ruošė kūčią, brinkintas avižas kaip pudingą ir spanguolių kisielių - susisluoksniavus buvo puikus desertas. Tačiau jo nelabai patieksi prie kavos. Tuomet prisiminiau savo mėgstamų fitneso trenerių iš Tone it up receptą - veganiškus, sveikuoliškus avinžirnių keksiukus. Jei jūsų namuose yra smaližių, kurie mėgsta pirštais kabinti nekeptą tešlą - šiek keksiukai tikrai patiks. Drėgni ir gardūs. Jei naudosite veganišką šokoladą - bus dar gardesni. O jei laikotės tradicijų ir tikriems saldumynams ant stalo ne vieta, bet irgi, kaip ir aš, norite skanėsto Kūčioms - kepkite.
Dar vienas geras dalykas - avinžirniai yra pilni baltymų. O tai reiškia, kad suvalgę šių keksiukų vėl skanėsto norėsite ne taip greitai, kaip suvalgę paprastą bandelę.
Avinžirnių keksiukai su riešutų sviestu
20 mini keksiukų arba 9 įprasti

240 g konservuotų avinžirnių 
125 g žemės riešutų sviesto su gabaliukais
85 g klevų sirupo (arba tirpinto medaus)
1 arb. š. kepimo miltelių
kokosų aliejaus formai patepti
jei norisi - šokolado gabaliukų

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Avinžirnius nusunkite, sudėkite į virtuvinį kombainą su peiliukais. Sudėkite žemės riešutų sviestą, klevų sirupą, kepimo miltelius. Išsukite iki vientisos masės. Kepimo formą patepkite kokosų aliejumi. Dėkite po šaukštą tešlos. Jei norite - įspauskite šokolado gabaliukų.
Kepkite 18 minučių.

Skanaus :)

Pagal Tone it up 

You Might Also Like

0 comments